CTP o pune la punct pe Firea: „Daca Romania se gasea acum intr-o epidemie de ciuma bubonica, politicienii si-ar fi vazut tot de combinatiile lor”

analize

Cristian Tudor Popescu a detaliat, luni, modul in care politicienii profita de criza coronavirului. Ca exemplu, el a prezentat declaratiile Gabrielei Firea.

„Daca Romania se gasea acum intr-o epidemie de ciuma bubonica, acesti domni politicieni si-ar fi vazut tot de combinatiile lor. Ei sunt in continuare in epidemie electorala, nu au treaba cu ceea ce se intampla, cu virusul si asa mai departe. Fiecare isi face socoteala cum sa stoarca din orice, din inchiderea scolilor, din blocarea curselor aeriene. Din toate masurile astea care se iau, fiecare partie, fiecare politician incearca sa stoarca niste capital politic.

Doamna primar general Firea a tasnit la interval, spunand ca se poate sa nu inchizi scolile, dar se poate sa fii si intelept, si responsabil si sa rogi guvernul sa inchida scoliile. Ce-i asta? A facut-o nu din grija pentru copii, ci ca sa puna guvernul in situatia …. daca nu se inchid scolile, ea castiga pentru ca ea a spus ca sa se inchida, dar ‘acesti iresponsabili, inconstienti’…

Acum daca guvernul decide sa se inchida scolile, doamna Firea o sa spus ‘ati vazut ca au facut ce am spus eu, asculta de Firea guvernul’. Creeaza o reactie de subordonare, este o miscare politica clasica”, a declarat CTP la Europa FM.

Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, prezidat de premierul Orban, a decis luni inchiderea tuturor scolilor din Romania timp de o saptamana, incepand de miercuri, 11 martie, cu posibilitatea de prelungire a masurii, anunta surse guvernamentale.

Primarul general, Gabriela Firea, a pledat luni pentru inchiderea scolilor si gradinitelor, in contextul primelor cazuri de coronavirus din Capitala.

„Acestea (scolile – n.r.) sunt in administrarea primariilor de sectoare. Discutiile sunt pro si contra in societate. Putem sa nu inchidem nicio scoala, nicio gradinita si sa asteptam sa vedem ce se intampla. Este si aceasta varianta sustinuta public de foarte multe persoane. Dar putem sa fim preventivi, responsabili si intelepti, sa inchidem scolile si gradinitele. Si va spun si de ce, care este pericolul: domnul care a venit din Italia, de la Roma (…), nu a intrat imediat in izolare, s-a intalnit cu niste persoane. Cand a ramas la domiciliu izolat, s-a intalnit cu prietena, cu fiica si cu prietenul fiicei. Prietena este si ea bolnava, a avut test pozitiv de ieri, este internata. Ii doresc multa sanatate, dar si ea este la serviciu si s-a intalnit cu toti colegii. Acei colegi au copii, parinti. Va dati seama ce inseamna o adevarata ancheta epidemiologica?”, a declarat ea in cadrul comandamentului de urgenta convocat la sediul Primariei Capitalei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: