CTP, foarte revoltat de decizia DIICOT privind 10 August: „Atentat grav la adresa democratiei. Valideaza interventia brutala impotriva manifestantilor pasnici”

analize

Cristian Tudor Popescu a reactionat dur fata de decizia DIICOT de clasare a Dosarului 10 August. Jurnalistul spune ca este vorba despre un „atentat grav la adresa democratiei”.

„Hotararea, sau, ma rog, decizia procurorilor de la DIICOT in cazul 10 august. Vasazica, acolo, acei matracaci sefi ai Jandarmeriei, adica Cucos, Sindile, Chirica, Cazan nu sunt gasiti vinovati de nimic. Practic, acolo s-a procedat ‘normal’. Este ‘normal’ ce s-a intamplat – cetatenii batuti, gazati, udati cu tunurile de apa, intrarea in forta, asaltul asupra masei pasnice de cetateni a fost facut eventual de cativa jandarmi pe care ‘i-a luat capul’ si, individual, s-au napustit asupra cetatenilor.

Ei primisera de fapt ordin de la matracacii astia sefi, primisera ordinul sa danseze prin piata. Dansuri populare. Si nu l-au executat ordinul asta.

Ce sa vezi, s-au apucat asa, dintr-o data, de capul lor, sa bata cetateni. Deci, nu sunt gasiti vinovati, si acest act produs de DIICOT nu este suficient pentru a scoate oamenii in Piata Victoriei.

Acest atentat grav, zic eu, la adresa democratiei pe care il reprezinta hotararea DIICOT, decizia asta, care valideaza interventia brutala impotriva manifestantilor pasnici nu este considerata suficient de revoltatoare pentru ca oamenii sa iasa in Piata impotriva ei.

In schimb, ies alti oameni care manifesteaza – e dreptul lor -, pentru libertatea de a fi cretini. Asta exista in democratie. In democratie, ai dreptul sa fii liber cugetator si de asemenea ai dreptul sa liber necugetator”, a declarat CTP la Digi24.

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, ca este „intristat” de decizia DIICOT de clasare a Doasarului 10 August. „Exista posibilitati pentru a schimba lucrurile”, a mentionat Orban.

„M-a intristat, este o decizie contrara cu ceea ce au patit protestatarii in Piata Victoriei. Exista posibilitati pentru a schimba lucrurile. Orice vinovat trebuie pepdepsit.

Nu-mi cereti sa dau ordine procurorilor sefi, sa fac ceea ce au facut altii, de a intra cu bocancii in activitatea justitiei. Decizia de preluare a dosarului de catre DIICOT a fost in perioada in care ministrul Justitiei era Tudorel Toader si sef al DIICOT era Banila”, a declarat Orban.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: