CTP i-a prins pe Dincu si Sosoaca: „Erau pe o straduta laturalnica din cartierul Pajura, imbratisandu-se”

politica

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a ironizat recentele declaratii facute in ton cu propaganda Rusie ale lui Vasile Dincu si Dianei Sosoaca.

„Presedintele Consiliului National PSD, Vasile Dincu, si senatoarea Diana Sosoaca au fost surprinsi, pe o straduta laturalnica din cartierul Pajura, imbratisandu-se si sarutandu-se cu pasiune de Valentine`s Day.

S-a si auzit ca el ii spune Didi, iar ea il alinta Sili. Acest amor s-a declansat fulgerator, dupa ce Sosoaca a afirmat, in timp ce mesteca un senvis cu icre negre la receptia de la ambasada Rusiei, ca Putin a vrut sa ne dea inapoi tezaurul, dar s-a opus Basescu, iar Dincu a declarat ca Maia Sandu fabuleaza in legatura cu planurile Rusiei de a rasturna, cu ajutorul ‘omuletilor verzi’, guvernul legitim al Moldovei si a instala in Chisinau un executiv papusat de Kremlin.

Cica Sandu vrea sa recastige simpatia pentru partidul proeuropean care o sustine, de aia minte, in vreme ce Kremlinul, la unison cu Dincu, spune adevarul, ca n-are nicio treaba cu Moldova, cum n-a avut niciodata”, a scris CTP pe Facebook.

Vasile Dincu a declarat intr-un interviu pentru Europa Libera ca declaratiile Maiei Sandu in legatura cu o lovitura de stat pusa la cale de Rsuia ar reprezenta „o incercare de recastigare a simpatiei publice pentru partidul pro-european care o sustine”, nu rezultatul unei incercari a Moscovei de a prelua puterea de la Chisinau prin interpusi.

Vasile Dincu a mai sustinut ca in Republica Moldova nu ar exista „un pericol iminent din partea Rusiei”.

Citeste si: Lavrov, reactie violenta la acuzatiile Maiei Sandu: „Practic toti sunt si cetateni romani, nu reflecta interesele poporului lor”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a respins violent, miercuri, acuzatiile presedintei Maia Sandu potrivit carora Rusia ar pregati o lovitura de stat in Republica Moldova.

Serghei Lavrov sustine ca actuala guvernare de la Chisinau nu ar reprezenta interesele cetatenilor Republicii Moldova, iar prin declaratiile de luni ale presedintiei Maiei Sandu, potrivit carora Rusia ar pregati o „lovitura de stat” in tara noastra, actuala putere de la Chisinau ar dori sa distraga atentia cetatenilor de la problemele cu care se confrunta acestia.

„Observam o dorinta maniacala a Kievului, dar si a papusarilor lor, in primul rand din Uniunea Europeana care vor sa slabeasca pozitiile Rusiei in formatul ‘5+2’, care se ocupa de reglementarea transnistreana.

Prin insistenta acestei retorici, pe care acum Kievul incearca sa o aprinda cat mai tare, transmitand informatii confidentiale despre provocarile pregatite de noi, lovituri de stat, desigur ca guvernarea in frunte cu Maia Sandu, din care, in rand cu ea, practic toti sunt si cetateni romani, vrea sa paseze vina pentru esecul politicilor social-economice, care provoaca tot mai multa nemultumire in societate.

Ei vor sa reduca relatiile noastre cu Gagauzia si sa declare Federatia Rusa vinovata de toate relele din Republica Moldova.

Ei vor sa ceara evacuarea pacificatorilor nostri, militarilor care pazesc enormele depozite de munitii de la Cobasna. Kievul are interesul ca aceasta retorica antiruseasca sa ia amploare, prin transmiterea unor informatii confidentiale despre pretinsele provocari sau lovituri de stat pe care am vrea sa le organizam in Republica Moldova”, a declarat Lavrov.

„Vrem sa avem relatii bune cu Moldova, de prietenie, Moldova multinationala, dar aceasta este, desigur, o strada cu doua sensuri. Politicienii care au preluat acum puterea in aceasta tara si care, in general, si-au declarat dorinta de a adera la Uniunea Europeana si aproape de a se reuni cu Romania, sau chiar de a cere NATO sa le asigure securitatea, acesti politicieni inca nu reflecta interesele poporului lor. Sunt apeluri la alegeri anticipate, aceasta este o problema interna a Moldovei”, a mai spus Lavrov.

Luni, Maia Sandu a declarat ca Rusia ar avea un plan de „schimbare a puterii legitime de la Chisinau cu una nelegitima”.

Planul, care ar fi fost interceptat de catre serviciile secrete ucrainene si transmis Chisinaului, ar presupune atacuri asupra institutiilor de stat cu luari de ostatici, mascate sub actiuni de protest ale opozitiei.

In actiunile violente ar fi urmat sa fie implicati „diversionisti cu pregatire militara, camuflati in civil” si persoane din afara tarii, in particular din Rusia, Belarus, Serbia si Muntenegru.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: