news

CTP il desfiinteaza pe Bode: „Radu Gavris este unul dintre cei mai buni profesionisti din Politia Romana. Declaratie lui Bode, mistocarie ieftina, trebuia sa astepte pronuntarea unor organe de ancheta”

Cristian Tudor Popescu a reactionat dur luni seara fata de modul in care minsitrul de Interne, Lucian Bode, il trateaza pe Radu Gavris, adjunct al sefului Politiei Capitalei. „Este profund incorect ce a facut ministrul. Sa vedem o ancheta clara care sa ne spuna daca s-a incalcat legea acolo”, a spus CTP.

„Domnul Gavris este unul dintre cei mai buni profesionisti din Politia Romana, seful sectiei Omucideri. Va amintiti cand s-a incercat sa fie dat afara de asa zisa ministru Carmen Dan, de scula lui Dragnea, pentru ca domnul Gavris avut taria sa iasa public si sa spuna ‘dom’le, cu masurile astea, cu suspendarea probelor din camerele de spupraveghere ne taiati posibilitatile sa mai prindem criminalii, puneti victimele intr-o situatie dificila’. Iar madam Dan i=a sous sa faca un pas in spate, sa-l dea afara. A rezistat foarte greu acestor presiuni polirce murdare. Nu e oricine.

Acest lucru conteaza, exista si in instanta circumstante atenuante, pe vine judecamm care este backgriundul lui, trecutul lui? Este un om foarte serios, un bun profesionist”, a declarat CTP la Europa FM.

El s-a aratat indignat de modul in care ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a comportat fata de Radu Gavris.

„Declaratia domnului Bode… ce face, face bascalie? Trebuia sa taca din gura domnul ministru Bode, care probabil ca este in campanie de captare a simpatiei populare. A facut o declaratie bazata pe nimic, pe o mistocarie ieftina. Trebuia sa astepte pronuntarea unor organe de ancheta.

Trebuia sa avem un rezultat clar al unei anchete si apoi domnul ministru… putea sa decida sa il inlocuiasca, dar in niciun caz cu mistocarii publice. Este profund incorect ce a facut ministrul. Sa vedem o ancheta clara care sa ne spuna daca s-a incalcat legea acolo”, a subliniat CTP.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anuntat luni ca a dispus inlocuirea lui Radu Gavris din functia de coordonator al campaniei de lupta anti-Covid in cadrul Politiei Bucuresti.

„Am dispus inlocuirea ofiterului, care avea si functie de conducere la nivelul Politiei Capitalei, din functia de coordonator (…) a luptei impotriva Covid. Nu de alta, dar am vazut ca domnul politist se lupta cu aceasta pandemie din interior si nu as vrea sa ii dam aceasta posibilitate”, a declarat Bode la Antena 3.

”Motivul cererii e lipsa de credibilitate, acum exista si o cercetare prealabila in cadrul Politiei Romane, a fost sanctionat contraventional cu 2.000 de lei”, a mai spus Bode.

Bode a declarat ca Gavris va fi inlocuit cu Bogdan Berechet.

Ministrul de Interne a respins afirmatiile potrivit carora politistii ar fi mers ”la pont” pentru a controla restaurantul in care se afla Gavris, precizand ca la nivelul tarii au fost facute 4.000 de controale, iar in Bucuresti 740.

”Din cei 4000 de agenti economici, 740 au fost verificati la nivelul Municipiului Bucuresti. Dintre acestia, o parte au fost in Centrul Vechi. Asadar, vreau sa elimin orice suspiciune ca Politia s-a dus la pont intr-o anumita locatie.Dupa ce am constatat ce se intampla la respectiva locatie, am aplicat o amenda contraventionala agentului economic, de 5000 de lei. Am sanctionat 25 de participanti la respectiva…nu era vorba de o petrecere pentru ca ei nu aveau legatura toti unul cu celalalt…cu 17.500 de lei”, a mai afirmat Bode.

Bode a precizat ca Gavris ramane deocamdata adjunct al sefului Politiei Capitalei.

Comandantul sectiei de politie din Centrul Vechi, Cristian Ghica, a dezvaluit duminica culisele operatiunii de compromitere a lui Radu Gavris, adjunctul Politiei Capitalei. El confirma ca Gavris a fost „filat” de trei servicii ale MAI. „Urmarirea fara drept a unei persoane este infractiune. Supravegherea video, audio sau prin fotografiere se poate face numai in baza unui mandat de supraveghere dat de un judecator. Aveau toti fotografii astia de ocazie un mandat sau au executat orbeste un ordin ilegal?”, a scris Ghica pe Facebook. Politistii din subordinea lui Cristian Ghica sunt cei care i-au amendat la inceputul lunii iulie, anul trecut, pe deputatii PSD Adrian Solomon si Irinel Stativa.

Mesajul integral al politistului, postata pe pagina sa de Facebook:

Radiografia unei marsavii…contraventionale (ca sa parafrazez un actual politician care a „uitat” odata cu noua calitate ce inseamna ca cineva, niste gunoaie, sa isi bata joc de munca de o viata a unui om).

Ceea ce vedeti de doua zile se rezuma la Gavris, o bere, Hanul lui Manuc si patru procurori. In treacat fie spus, cei cinci sunt prieteni, oameni care au multe nopti nedormite pentru a-i prinde pe cei care ucid, adica pe cei mai rai dintre noi. Dar au baut o bere, tot ce au facut bun nu mai conteaza…

Sa fie clar de la inceput: este o greseala faptul ca se aflau intr-un spatiu inchis in conditiile actuale. Nu le ia nimeni apararea, daca au gresit trebuie sa plateasca pentru nerespectarea unor prevederi legale.

DAR…

Care a fost temeiul legal al filajului? DIPI, DOS, „filajul” lui Schiopu de la SIC DGPMB (SIC care nici in prezent nu se ocupa de cele aproape 500 de inselaciuni cu acelasi mod de operare din Bucuresti), au iesit la plimbare in mod spontan in acelasi loc? Sau au fost trimisi?

De catre cine? De ce? Urmarirea fara drept a unei persoane este infractiune. Supravegherea video, audio sau prin fotografiere se poate face numai in baza unui mandat de supraveghere dat de un judecator. Aveau toti fotografii astia de ocazie un mandat sau au executat orbeste un ordin ilegal?

Aveau cumva structurile de filaj vreo solicitare in dosare penale si au amanat punerea in executare pentru ca erau ocupati cu halba lui Gavris? Da, aveau! Sunt infractori care au mai stat cateva zile printre noi doar pentru ca Despescu, Miritescu, Berechet si Schiopu au incercat sa isi securizeze functiile.

Comunicatele de presa ale Politiei sunt infecte, la fel ca cei care le-au dat cu intentia clara de a denigra, de a arunca din mizeria in care se scalda, asupra unor oameni nepatati.

Iar esenta aici este cuvantul „oameni”. Oamenii gresesc. Daca ar da cu pietre numai cei de o puritate absoluta, ati vedea ca nu va zbura nicio pietricica.

Revin si subliniez pentru nasi, fini, barbuti, ciocani, dragani, andrei, gabrieli si alti cataratori pe cadavre: au gresit, sa plateasca!

Dar sa plateasca si cei care au savarsit infractiunea de hartuire si abuz in serviciu, folosind niste structuri ale politiei, in mod ilegal (si abject) pentru a-si asigura o pozitie mai buna in vederea viitoarelor numiri.

Daca legea ar fi lege, am avea 5 amenzi colectate la bugetul de stat si alti 5-6 asa-zisi politisti la puscarie.

PS Comunicatul Parchetului este absolut impecabil si este exact sinteza a ceea ce s-a intamplat. Politia a comunicat o mizerie, ca de obicei…

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Firea, iritata la Antena 3: „Este incredibil ca Nicusor Dan are un procent atat de mare. Voi munci de 10 ori mai mult”

Gabriela Firea si-a facut din nou aparitia la Antena 3, post controlat de protectorul ei…

3 ore ago

PSD si-a gasit candidat la Constanta: „Am facut bani mai cu bisnita, mai cu camata, mai cu stanga, mai cu dreapta”. Este prietenul interlopului Dinicu (Ferma Dacilor)

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a fost desemnat de PSD candidat la…

12 ore ago

Doua grupuri de elevi de la acelasi liceu din Arad s-au incaierat pe strada. Un adolescent a ajuns la spital

Mai multi elevi de la un liceu din Arad s-au luat la bataie, miercuri, pe…

11 ore ago

Protest la Ierusalim: Colonistii israelieni cer inchiderea UNRWA

Zeci de colonisti israelieni si activisti de dreapta au protestat la Ierusalim, blocand din nou…

11 ore ago