CTP, ingrozit de discursul lui Dragnea: „Suntem in mars spre instaurarea unei dictaturi national-socialiste”

analize

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu afirma ca discursul lui Liviu Dragnea din cadrul Consiliului National al PSD demonstreaza ca PSD duce, „in mars”, Romania spre „instaurarea unei dictaturi national-socialiste”.

„Au castigat. Nu au pierdut de fapt niciodata. Acest partid, care nu mai este partid, nu a pierdut niciodata. In toti acesti ani, fie au castigta alegerile, fie nu le-au pierdut. Intr-un fel sau altul au fost la putere. Acum lucrurile sunt pe fata, ca in decembrie 1989, cand intr-o parte eraiu tevile armelor, si in cealalta parte oamenii care au avut curaj sa-i infrunte.

Suntem in mars spre instaurarea unei dictaturi national-socialiste. Accentele sunt clare, partidul este tara, este poporul, este justitia, decide cine trebuie sa fie iertat. Partidul este totul. Criteriul rasial… am auzit ca Romania trebuie sa aiba un presedinte roman, s-au spus aceste lucruri mereu impotriva celor car enu sunt romani de sange. Campania de inlataurare a lui Iohannis va fi axata pe componenta rasiala, nu este roman.

(…) Cuvantul tradare nu a mai fost rostit de 30 de ani cu aceasta frecventa. Asa facea Nicolae Ceasusescu. Urmeaza un regim nationalist sovin agresiv, in care trebuie distrusi cei care nu sunt romani”, a declarat CTP la Digi24.

„Dragnea este un terorist radicalizat in acest moment, dispus sa se autodetoneze, sa ia cat mai multi cu el. Amnistia si gratierea nu inseamna o bomba atomica si o ruptura grava in relatiile cu Europa. Da mergem orice ar fi, orice s-ar intampla, asta vrea Dragnea de la ei. Taie toate puntile, a rupt orice fel de legatura cu Europa. Este un discurs atat de violent anti-occidental cum nici Ceausescu nu a avut”, a mai aratat CTP.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca tema amnistiei si gratierii trebuie abordata, pentru ca acest subiect sa fie inchis, intrucat PSD si ALDE au si obligatia de a repara nedreptatile.

„Se vorbeste in Romania despre amnistie si gratiere ca si cum s-ar vorbi ca avem vreo bomba atomica si ne gandim daca sa o folosim sau nu impotriva Uniunii Europene sau impotriva lumii. Eu nu ma tem sa pronunt aceste cuvinte. Daca cineva gaseste alte instrumente, alte masuri legislative, orice alt tip de actiune care sa rezolve in totalitate, sa repare toate nedreptatile care s-au intamplat in Romania si care se intampla in continuare, toate abuzurile din Justitie altfel decat prin amnistie si gratiere va avea tot sprijinul partidului si al meu personal. Daca nu, nu mai ezitati, nu stiu cand, nu stiu cum, dar PSD-ul, PSD-ALDE are si aceasta obligatie sa repare nedreptatile. Si, ca sa nu-si mai taie venele cei din presa cu epoleti si toti aia platiti de Sorosica prin bitcoins, ati vazut ca toate lucrurile ies la iveala pana la urma, domne’ inventati ceva, gasiti o prevedere intr-o decizie a CCR, o virgula intr-o decizie a Curtii Constitutionale, sa spuneti: aceste doua acte normative, trei acte normative, cinci acte normative nu-i sunt aplicabile lui Liviu Dragnea si inchidem subiectul. Iesiti toti din aceasta capcana in care ei personalizeaza toate aceste intentii ca si cum sunt date pentru mine”, a afirmat Dragnea, duminica, la Consiliul National al PSD.

El a adaugat ca, atunci cand vrea Guvernul sa mai ia o masura buna, „mai apare cate un dosar”.

In acest context, el l-a intrebat pe presedintele ALDE, prezent la reuniunea PSD, daca stie ca are un nou dosar: „Apropo, Calin, stii ca ne-a mai facut cate un dosar? Iti dau o veste trista de ziua Vioricai”.

„La mine este legat de vizita din America de anul trecut. Eu ii spun domnului Uncheselu, ii spun cu foarte mare drag, sa mearga in continuare, dar ii spun unde va ajunge – la un ambasador si atunci sa-l vad daca-l tin genunchii, ca, daca nu, o sa aiba o mare problema”, a sustinut Dragnea.

In continuare, el le-a transmis social-democratilor sa actioneze ca oameni de stat: „Actionati ca oameni de stat, hotarati-va cand si daca si la un moment dat o sa inchidem subiectul asta pentru ca ne-am plictisit”.

„Vreau ca doi ani de zile sa ne ocupam de ce este important pentru tara. Si acest domeniu este foarte important, Justitia trebuie, intr-adevar, trebuie resetata si spun multi, enorm de multi oameni din acest sistem si judecatori si procurori ca trebuie resetata”, a completat Dragnea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: