CTP lauda „civilizatia politica” din USRPLUS: „Domnul Barna, bravo lui, are o atitudine foarte buna acum, nu s-a apucat sa conteste, n-am vazut ce s-a vazut la PNL”

analize

Cristian Tudor Popescu considera ca alegerea lui Dacian Ciolos ca presedinte al USRPLUS este „un lucru bun” si il lauda pe Dan Barna ca nu a provocat un scandal similar cu cel din PNL. „Este o dovada de civilizatie politica. Iata, domnul Barna, bravo lui, are o atitudine foarte buna acum, nu s-a apucat sa conteste, n-am vazut ce s-a vazut la PNL, nu s-a apucat sa spuna ca ‘securistii’, ‘serviciile’, ‘statul paralel’ l-au pus pe Dacian Ciolos”, arata CTP.

„Alegerea domnului Ciolos este o decizie in avantajul USR PLUS. Dacian Ciolos este un purtator de imagine mai bun decat Dan Barna. A fost de la bun inceput. Dan Barna nu a fost niciodata, si nici nu are cum sa fie o locomotiva pentru USR PLUS, cel mult dedesubt. In vreme ce Dacian Ciolos poate sa urce peste partid, poate sa traga partidul dupa el.

(…) Foarte multi membri USR l-au votat pe Ciolos. Explicatia ar fi ca si-au dat seama ca domnul Barna… In general, cand se alege un lider de partid, cum e ales? La ce se gandesc cei care-l aleg? Aici nu e vorba de o alegere nationala, e vorba de o alegere de partid. Si, oamenii, fiind in partid, ce se gandesc? Aleg pe cel care poate sa traga mai sus, ca sa beneficieze toti din afacerea asta. Toti cei care au fost alesi de-a lungul timpului, la indiferent care partid, membrii s-au gandit la treaba asta. Si-au facut socoteala ca Ciolos e un purtator de imagine, un tractor mai bun.

(…) Este o dovada de seriozitate si un lucru bun pe care l-a facut USR PLUS acum, mai ales prin comparatie cu balciul sterp de la PNL. Nu putem sa nu facem aceasta comparatie. Oamenii astia au votat online, n-am avut pandemoniumul ala de la PNL. Cei doi lideri s-au tratat unul pe celalalt cu afirmatiile despre care vorbeam, dar nu s-a ajuns la huiduieli, nu s-a ajuns la tot spectacolul ala dezgustator de la Romexpo.

Deci, este o dovada de civilizatie politica. Iata, domnul Barna, bravo lui, are o atitudine foarte buna acum, nu s-a apucat sa conteste, n-am vazut ce s-a vazut la PNL, nu s-a apucat sa spuna ca ‘securistii’, ‘serviciile’, ‘statul paralel’ l-au pus pe Dacian Ciolos. I-a recunoscut victoria, ceea ce este un lucru bun pentru civilizatia politica din Romania, pentru noi toti”, a declarat CTP la Digi24.

Presedintele ales al USR PLUS, Dacian Ciolos, a anuntat ca isi va depune mandatul in 2023, el considerand ca durata acestui mandat trebuie sa fie de doi ani.

„Maine vom discuta in doua sesiuni de cate trei ore modificari ale statutului. Avem mai multe amendamente propuse, vom discuta o cat mai mare parte dintre ele si vom vedea ce vom decizii putem lua”, a spus, sambata, Ciolos.

Intrebat daca sustine in continuare, si dupa ce a fost ales, ca mandatul de presedinte al USR PLUS sa fie de doi ani, Ciolos a raspuns: „Da (…) . Si chiar daca statutul ramane asa cum e, in 2023 eu imi voi depune mandatul. Cred ca e foarte util ca in 2023 sa avem un Congres. Va trebui sa validam si candidatul pentru presedintia Romaniei si sa ne pregatim strategia pentru alegerile din 2024”.

Dan Barna a precizat insa ca nu exista niciun amendament pentru a modifica durata mandatului presedintelui USR PLUS.

„Nu este niciun amendament legat de presedinte. In statut e de patru ani. Dar Dacian deja a anuntat ca peste doi ani isi va depune mandatul si va propune o noua competitie pentru presedinte. Deci, nu exista in momentul de fata o discutie sau vot legat de mandatul presedintelui”, a spus Barna.

Mai mult despre: ,

Comentarii: