CTP, mesaj dur: „Citu nu pleaca nici descarcerat de SMURD, cata vreme il tine prezidentul nostru in brate”

analize

Cristian Tudor Popescu sanctioneaza dur declaratia prin care Klaus Iohannis a anuntat ca il sustine pe Florin Citu in fruntea guvernului. „Ce anume il face pe Klaus Iohannis sa scoata pe gura asa ceva, odata cu un scuipat pe Constitutie? Sa-l impinga in fata pe acest barbugiu politic, la fel de pasator de oameni ca si El?”, spune CTP.

„Dupa ce ne-a trimis sa ne energizam jucand golf cu banii de facturi la energie electrica si gaz, presedintele Iohannis arata iar ca e preocupat de soarta cetatenilor. D-sa transmite de la New York incurajari si netemere. Adica, sa nu ne temem de pandemia care duce la cer, de preturile care urca s-o ajunga, caci El, parintele natiunii, e cu noi si ne apara?

Nu, domle, n-ati inteles. ‘Il incurajez pe Florin sa continue si sa nu se teama.’?!?!

De fapt, daca va ganditi putin, nu mult, o sa pricepeti, chiar si dumneavoastra, prostimea.

Ce boala, ce preturi, va pierdeti cu firea din atata lucru si asteptati grijania, rectific, grija presedintelui? Pai, purtati voi numele de alint Florin? Pe langa nenorocirile voastre, cea care il paste pe Florin e mai rea decat moartea pe un pat ATI, daca-l mai apuci – sa nu se aleaga boss la PNL! Va dati seama? Sa iasa Ludovic si Flooooorin Citu sa ramana doar prim-ministru, ca din functia asta nu pleaca nici descarcerat de SMURD, cata vreme il tine prezidentul nostru in brate. E limpede, sau trebuie sa repet?

Totusi, o intrebare ar mai fi de pus: ce anume il face pe Klaus Iohannis sa scoata pe gura asa ceva, odata cu un scuipat pe Constitutie? Sa-l impinga in fata pe acest barbugiu politic, la fel de pasator de oameni ca si El?

Nu vad decat un singur raspuns: pana acum, dl presedinte a mai jucat teatrul, prost, ca l-ar interesa si alte fiinte umane in afara nevestei d-sale; acum, cand nu-l mai asteapta inca un mandat, nu considera ca mai e cazul.

De fapt, intrebarea ar trebui formulata altfel: ce asemanare exista intre Ludovic, nu Intaiul, cum ii zicea presedintele lui Orban, ci Ludovic al Paisprezecelea si Klaus Iohannis? Raspuns: dlui presedinte i se rupe-n paispe”, a spus CTP la Europa FM.

Seful statului Klaus Iohannis a anuntat ca va participa, sambata, la Congresul PNL in care se alege presedintele formatiunii.

Cu privire la criza guvernamentala, el a aratat, marti, intr-o discutie cu jurnalistii care il insotesc la New York la Adunarea Generala a ONU, ca aceasta se va transa dupa congresele PNL si USR PLUS.

Seful statului nu crede intr-o eventuala demitere a Guvernului dupa cele doua congrese si considera ca premierul Florin Citu poate conduce Executivul pana la urmatoarele alegeri.

„Il incurajez pe Florin sa continue si sa nu se teama si pe liberali sa ramana la guvernare. (…) Florin Citu nu are motive sa demisioneze sau sa fie demis”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai afirmat ca intotdeauna au existat curente diverse in PNL care s-au transat dupa alegerile interne, fie prin alinierea in spatele castigatorului, fie prin trecerea la un alt partid, context in care a dat exemplul fostului lider liberal, Calin Popescu-Tariceanu.

Seful statului a afirmat ca mai are discutii cu presedintele PNL, Ludovic Orban. „Dar cine mai intelege reactiile lui Ludovic”, a adaugat Iohannis cu privire la declaratiile recente ale liderului PNL la adresa sa.

Presedintele Klaus Iohannis conduce, de marti pana joi, delegatia Romaniei la segmentul la nivel inalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU, care are loc la New York.

Mai mult despre:

Comentarii: