CTP, imbatabil: „Poate vreau sa ma angajez si eu la Porsche, ma ia doamna Merkel?”

news

Cristian Tudor Popescu a marturisit, la Digi24, ca este depasit de politica Germaniei in legatura cu imigrantii ilegali si ca nu mai intelege nimic. El considera ca la nivel inalt politica UE a devenit foarte incoerenta. In plus, a aratat jurnalistul, nimeni nu poate obliga un stat sa primeasca refugiati, daca nu vrea, iar amenintarile de tipul „primiti fonduri, trebuie sa-i luati” sunt tocmai cele care incalca principiile europene.

„In legatura cu politica Germaniei, recunosc ca sunt depasit. Domnule, nu inteleg ce se intampla acolo! E o incoerenta de care nu banuiam in primul rand Germania in Uniunea Europeana. Poate Italia, poate Spania, dar nu Germania! Am inghetat! Cum sa te duci, cancelar german, la Porsche si sa spui: angajezi refugiati sirieni de maine, pentru ca suntem datori sa facem acest gest de solidaritate! Pai, cum adica? Asa ceva putea sa faca Ceausescu la IMGB! Cum adica sa te amesteci in management? Angajarea a zeci de mii de oameni intr-o companie auto, pai ce, asta e joaca? In conceptia capitalista, pe care Germania o reprezinta, seful statului dicteaza unei companii private? Pe cine angajezi? Ca habar n-ai, sunt refugiati! Au calificare? Daca n-au, cine plateste sa fie antrenati?

Lidl a primit aceeasi solicitare de la dna Merkel si a spus ‘Nein, nu avem in vedere o asemenea politica. Guten abend!’ si cu asta, basta. Mi se pare foarte corect. Nu poti sa impui asa ceva unor companii!

Ceea ce nu mai inteleg deloc: pai cum adica, manifesti aceeasi atitudine fata de niste persoane despre care nu stii cine sunt? Niste oameni care vin…I’m from Syria. Nu stii cine sunt, nu stii ce hram poarta, c-or fi refugiati politici, c-or fi migranti economici. Nu stii nimic! Cine sunt, ce calificare au si te duci sa fortezi industria germana sa angajeze.

In schimb, fata de Grecia ai aratat o duritate – cu care eu am fost de acord atunci. Am spus: da, domnule, Grecia a fost lenesa, au fost puturosi, a furat, a mintit Guvernul grec Uniunea Europeana, foarte bine ca e severa doamna Merkel! Si-acum? Cum adica? Grecii erau, totusi, niste cetateni europeni. Stiai de unde sa-i iei, fiecare cu pasaportul lui! Aceasta atitudine de filantropie totala fata de niste oameni total necunoscuti care vin din Orientul Mijlociu….Inca o data, am spus-o de la inceput: nu trebuie respinsi acesti oameni, trebuie ajutati. Dar de-aici si pana la ce se intampla in momentul de fata pentru mine este de neinteles.

Apoi: cum poti sa impui aceste cote? Si vad ca s-a ajuns la amenintari! Ni se vorbeste de valorile UE, care trebuie aparate. O valoare a UE este haladuirea, pe teritoriul UE, a zeci de oameni in conditii ILEGALE care nu sunt inregistrati, care nu prezinta acte – asta este o valoare a Uniunii Europene?

Daca eu iau 100 de oameni din Romania si ne ducem pe aeroportul din Frankfurt, ca putem, si ne ducem spre bariere si sarim parleazul pe-acolo si spunem: We are from Romania! Si trecem mai departe. Pai nu e acelasi lucru? Pe noi ne-nhata! Suntem membri UE. Nu ne trebuie viza, dar ne-nhata! Si pe oamenii astia ii lasi sa sara dintr-o granita in alta? Fara sa stii cine-i acolo? Nu se mai poate in felul asta!”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: