CTP sterge pe jos cu Ponta: „Tigrul Balcanilor MINTE in fata intregii natiuni”

politica

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat vineri seara, in studioul Digi24, articolul din New York Times despre lupta anticoruptie din Romania, ironizand imaginea care ii este atribuita premierului, de principal sustinator al DNA. „Victor Ponta  minte in fata intregii natiuni”, spune Cristian Tudor Popescu.

„Victor Ponta este numit de dl. acesta (Patrick Basham, autorul articolului din The New York Times – n.r.) tigrul Balcanilor. Nici mai mult, nici mai putin. A mai fost unul Arkan, in Iugoslavia, daca va amintiti, si acum avem un al doilea tigru al Balcanilor, dl. Victor Ponta, care este principalul suporter al campaniei anticoruptie din Romania in acest moment. Principalul suporter al DNA-ului este definit dl Ponta de catre dl Basham. Mai are rost sa mai comentez asa ceva?”, s-a intrebat CTP la Digi24.

„Nu mai departe de ieri sau astazi, dl, Ponta a facut ce stie el mai bine, adica a mintit in fata intregii natiuni, la televizor, cu tupeul care-i e caracteristic si cu o metoda interesant de analizat, metoda prin care isi verosimilizeaza si plauzibilizeaza minciunile. Metoda asta este cea a rasului in barba.

Dl Ponta isi baga barba-n gusa si-ncepe: ‘Hi, hi, hi, sigur, e o mica pacaleala, DNA-ul si strengarita aceea de Kovesi…’

Stim, stim cum stau lucrurile. Stabileste un regim de complicitate cu spectatorii, cu acest ras in gusa, dupa care spune: ‘Pai trebuie sa avem hotarari judecatoresti definitive ca sa le aplice ANAF-ul, asa, daca n-avem hotarari si daca la sechestru e pusa o masina care e trecuta cu 100.000 de euro si ea valoreaza 5.000 de euro, atunci, noi ce sa facem, hi, hi…’

Stiti? Rasul in barba este esential pentru a plauzibiliza aceasta minciuna sfruntata, negata imediat atat de dna. Kovesi, cat si – catastrofa! – de finutul sau ce este domnul Cazanciuc, care are si o relatie de rudenie si este ministrul Justitiei, care vine si spune astazi: nu, nu este adevarat, cum de fapt spusese dna Kovesi, exista hotariri, exista 310 milioane de euro executabili in urma proceselor executate si cu hotarare definitiva, problema este a ANAF-ului care nu recupereaza decat 10 la suta!

Iar dl Ponta, vedeti, ne arunca in fata exprimari dintr-astea pentru pitecantropi, adica s-a pus un Logan in locul unui Maybach. Care 5.000? Care 100.000? Vedeti, asa functioneaza mecanismul minciunii la dl. Ponta, la liderul campaniei anticoruptie din Romania, potrivit dlui. Basham.

Aici, esenta este New York Times. Sa poti sa lipesti acest nume de marca, prestigios pe piata media internationala. El este important, nu Basham, nu tot ce spune acolo. Dupa parerea mea, este ceea ce eu numesc in presa romaneasca un articol cu taxa inversa”, a concluzionat editorialistul de la gandul.info.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: