CTP pune punctul pe i: „Nu mai gasesti, sa dai cu tunul, pe cineva care sa-l sustina pe Citu acum. Nimeni! Cu Florin Citu nu se mai poate continua”

analize

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu duritate actiunile si declaratiile lui Florin Citu din ultima saptamana, el spunand ca „premierul Citu este totalmente compromis din punct de vedere moral si profesional in acest moment”.

„Nu mai gasesti, sa dai cu tunul, pe cineva care sa-l sustina pe Citu acum, sa spuna ‘Nu, domnule, Citu e bun, e mare, e frumos, e extraordinar, face…’ Nimeni! Stiti cand se mai intampla asta? La Dragnea. In ultima faza a lui Dragnea, nimeni nu-l mai sustinea. Mai existau sustinatori ai PSD-ului, cum si acum PNL-ul mai are, totusi, destui sustinatori. Prea multi, dupa parerea mea, care apar in sondaje, nu cred ca sunt atatia. Dar cu Florin Citu nu se mai poate continua. Orice formatiune politica, orice persoana, inclusiv presedintele Iohannis, care incearca sa continue cu acest om… La ce mai e bun omul acesta? Caci ultima speranta a mea pe care o mai aveam s-a dus.

Am pastrat aceasta speranta: poate ca e capabil, in valul asta de impopularitate pe care il starneste, sa ia niste masuri curajoase, nepopulare si am dat exemplul plafonarii preturilor la energie.

Prima declaratie am luat-o drept o declaratie de principiu liberala, ca tot repeta dl. Citu ca el este liberal pana in maduva oaselor si ca este pentru economia libera de piata, ca este de partea antreprenorului, de partea firmelor private. Am spus uite, domnule, este nepopular in acest moment in care PSD-ul striga pe la toate colturile ‘plafonati preturile’ si isi asuma ferm aceasta decizie. (…) Si acum, la o luna de zile, fara sa clipeasca, isi arunca la canal tot ce-a spus inainte. Omul nu clipeste, ba mai mult decat atat, liberalul Citu ameninta companiile – sa nu care cumva sa cresteti preturile! Deci, dl. Citu, pe langa defectele in plan uman pe care le are, este un tarabagiu ordinar, cu nimic mai bun decat Orban. Omul acesta nu are niciun fel de reper interior, nu are principii, asa cum am sperat, pana in ultimul moment, ca macar atat sa aiba. A venit aici, a scuipat unde a lins si cu asta basta, nu mai exista ca om politic. Ce sa faci cu el in continuare?”, a spus CTP la Digi24.

CTP a comentat si comunicatuL PNL prin care s-a anuntat ca merge la Cotroceni cu Florin Citu ca propunere de premier numai daca va avea majoritate.

„Am vazut asta-seara analize, dupa comunicatul PNL-ului, dar dupa parerea mea, acest comunicat spune clar un singur lucru: orice fel de posibilitate a refacerii coalitiei cu USR PLUS este desfiintata in acest moment. Nu mai exista nicio posibilitate. Asta spune acest comunicat, nu ca ar fi ei dispusi sa-l puna pe altul in locul lui Citu ca premier, nici vorba de asa ceva! Ei si-au dat seama si lucrul acesta a fost pecetluit si de zicerile lui Citu la adresa USR PLUS, si de cele ale lui Iohannis – poate si mai agresive – la adresa USR PLUS. Ce sa mai refaca? Este imposibila orice fel de refacere a coalitiei. Si atunci, ce-au zis? Au pasat prin acest comunicat – s-au crezut inteligenti – si au zis aruncam pisica moarta la astilalti, adica la PSD, AUR, USR PLUS. Ati dat guvernul jos? Poftiti! Aveti majoritate, propuneti voi premier, daca ati dat guvernul jos, veniti voi cu premier! Prin acest comunicat, recunosc faptul ca nu mai pot sa faca o majoritate, pentru ca orice cale de comunicare si impacare cu USR PLUS este terminata”, a mai spus CTP.

„Ce face Citu acum – ancheta la Ministerul Sanatatii, cum de nu s-au luat medicamentele comandate din aprilie, cum de nu s-au luat concentratoare de oxigen, cum de nu s-au luat aparatele din Germania – da, sigur, Ministerul Sanatatii e responsabil in primul rand pentru asta si ministrul respectiv, dar tu, premier, avand in cap – daca aveai, dar tu aveai alte lucruri in cap, aveai in cap cum sa iei sefia PNL – deci, daca aveai in cap ca vine valul 4, in luna iunie, iulie, macar la inceputul lui august nu te-ai dus sa faci ancheta? Nu te-ai dus sa intrebi unde sunt, aveti concentratoatre, aveti aparate, aveti medicamente, aveti paturi? Ca vine valul 4! Ai intrebat ceva? Nu!

Dar ce va spuneam cu principiile, cu dl. Citu care linge unde a scuipat si invers, asta e parfum de tei fata de ce face cu banii de la Fondul de rezerva, miliardul dat primarilor acum. Socoteala arata ca le-a dat 70-80 la suta primarilor PNL. Pai, e acelasi procent pe care il realiza PSD-ul cand facea acelasi lucru atunci cand era la putere. E o diferenta, insa, intre cele doua marsavii.

Asta de acum e facuta in pandemie, domnule, este facuta cand mor oamenii! Fondul de urgenta este pentru situatii speciale, pentru situatii de calamitate, pentru situatii critice, cum e asta. Poti sa ai nevoie de acesti bani acum, pentru a face o cheltuiala rapida in pandemie, sa achizitionezi ceva ce apare, nu stiu, pe plan mondial, e o situatie critica. Si in aceasta situatie tu dai bani politici la primari?! Asta deja este o chestiune penala, dupa parerea mea, darea de bani primarilor, unui domeniu care nu prezinta nicio urgenta in clipa de fata in raport cu situatia critica. Stiu ca legea ii permite sa faca ce vrea cu fondul de rezerva, dar intreb: ai voie sa cheltui bani din fondul de rezerva intr-o situatie extrem de grava pentru tara, in care s-ar putea sa ai nevoie de banii acestia? Ai voie sa deturnezi acesti bani in felul in care o faci?

Unde sa se mai mearga cu premierul acesta? Premierul Citu este totalmente compromis din punct de vedere moral si profesional in acest moment.

Faptul ca Klaus Iohannis l-ar mai numi inca o data pe acest om inseamna ca dl. Iohannis vrea sa copieze traiectoria lui Traian Basescu, pentru ca dl. Basescu a avut grija ca in cel de-al doilea mandat al sau si in special in cea de-a doua parte sa isi dea cu levierul nu numai in genunchi, dar si in cap si sa distruga, ma rog, ce realizase pana atunci. Primul mandat al lui a fost, sa spunem, suportabil, acceptabil. Cel de-al doilea, insa, a fost distrugator. Ei bine, se pare ca asta doreste sa faca si dl. Iohannis, daca va continua sa-l sustina pe dl. Citu”, a subliniat CTP.

Mai mult despre: ,

Comentarii: