CTP s-a infuriat: „PSD are tupeu pana la cer. PSD este ultimul partid care ar putea sa vorbeasca despre libertatile cetatenilor”

analize

Cristian Tudor Popescu ataca dur terripurile PSD prin care amana votarea in Senat a legii carantinei. Legea a fost votata deja in Camera Deputatilor inclusiv de deputatii PSD, in votul final din Senat este amanat.

„PSD profita, pozand – si aici trebuie sa ai tupeu pana la cer – in aparatorul libertatilor cetatenilor, aparatorul democratiei, pentru ca, vezi Doamne!, o sa introduca Ludovic Orban dictatura, lagarul medical in Romania. PSD este ultimul partid care ar putea sa vorbeasca despre asa ceva.

Totusi, o face, este ajutat de institutiile pe care le controleaza – Avocatul Poporului si CCR – si incearca sa adune puncte pentru alegerile din toamna, intarziind acuma legea carantinei si izolarii. Dupa ce votezi in camera Deputatilor, peste noapte ti se arata ca in lege sunt orori si vrei sa salvezi tara de orori, de lagar, de nenorociri.

Dar nu in legatura cu oamenii bolnavi si cu cei morti, ci in legatura cu aceasta fantasmagorica dictatura care s-ar institui asupra romanilor de catre actuala putere”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

Presedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc a sustinut duminica,intr-o conferinta de presa, ca proiectul de lege privind carantina, trimis de Guvern, permite politistilor sa ia „oameni de pe strada pentru un simplu stranut”.

„In proiect nu exista nicio dovada ca un om nu poate fi luat de pe strada pentru un simplu stranut”, a declarat Cazanciuc.

El a mai sustinut ca Guvernul PNL a scapat situatia de sub control, spunan ca proiectul de lege privind carantina si izolarea elaborat de Guvern este un „dezastru”.

„Am cerut ministerului Justitiei sa avizeze acest proiect, pentru a arata daca actul normativ corespunde legii fundamentale in Romania si CEDO. Am cerut aviz si de la CSM. Legea trebuie sa fie clara, usor de inteles si de aplicat, sa nu dea nastere la abuzuri.

Trebuie sa luam masuri ferme si sa ne asiguram ca legea e respectata de toti. O lege proasta nu protejeaza pe nimeni. O lege proasta pune in pericol pe toata lumea”, a mai spus Cazanciuc.

Mai mult despre:

Comentarii: