CTP se declara „sosocat” de Sosoaca (AUR): „Daca Firea reusea sa ma calce pe nervi, sa ma scoata din fire, doamna aceasta ma sosocheaza”

analize

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a remarcat-o si el pe deja celebra senatoare AUR Diana Iovanovici Sosoaca. El s-a declarat „sosocat” de comportamentul acesteia, spunand ca este „o demna caricatura a lui Corneliu Vadim Tudor”.

„Va pot comunica un verb – a fi, nu socat, a fi sosocat! Daca doamna Gabriela Firea reusea sa ma calce pe nervi, sa ma scoata din fire, doamna aceasta ma sosocheaza. In sensul ca ma lasa fara replica. Asemenea combinatie de vulgaritate, agresivitate si prostie rar am vazut. Poate niciodata. Este campioana doamna din punctul acesta de vedere. Este o demna caricatura a lui Corneliu Vadim Tudor.

Am facut un experiment pe Facebook si in Republica, am dat doua fisiere audio – unul cu Vadim Tudor urland ‘escroaca, somaldoaca, pitica nenorocita’ si am pus alaturi si discursul acestei doamne despre ‘bestiile dracului, nenorocitilor’ si asa mai departe, nu mai spun cuvintele. Doamna apare perfect ca o caricatura a caricaturii lui Corneliu Vadim Tudor”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

CTP a descoperit multe similaritati intrea ceausism si AUR.

„Sunt foarte posibile, acum, rupturile in acest partid (n. red. – AUR). Clivajele, insi care se vor duce unde li se va oferi ceva daca tot au posturile astea. Nu arata deloc omogen acest partid. Am afirmat in noaptea alegerilor ca originile acestui partid sunt dincolo de Ponta, sa nu-l uitam pe Ponta – ‘Mandru ca sunt roman’. Atunci a inceput balciul acesta al nationalismului de grota, a inceput cu „mandru ca sunt roman” al lui Ponta, nu cu Dragnea. Dragnea a continuat si a dus pe alte culmi.

Inainte de Vadim este ceausismul anilor ’70-’80. Si am spus atunci ca isi are originile in Partidul Comunist devenit ceausist. De aici s-a tras concluzia in minunata noastra presa ca eu am spus ca astia sunt de sorginte comunista. Nici vorba de asa ceva! In anii ’70 si ’80 in Romania s-a constituit partidul ceausist care nu mai era Partidul Comunist, nu mai avea nicio legatura. Care erau caracteristicile acestui partid: nationalismul impins la extrem, asta era o caracteristica a comunismului? Nici vorba! Pana la Ceausescu era vorba de internationalism. Era chiar o acuza sa fii nationalist in Partidul Comunist. Ceausescu a inversat lucrurile si a dus totul in nationalismul exacerbat, cu voievozi, cu Burebista, cu dacii, cu Cluj-Napoca, Drobeta Turnu-Severin si asa mai departe.

De asemenea, Biserica. Ceausescu a strans legaturile cu Biserica, atunci, care a colaborat cu partidul ceausist pana in ultimul moment. A colaborat la distrugerea bisericilor si alungarea lor pe roate, a colaborat la prigonirea cetatenilor si a preotilor chiar fara sa cracneasca, iar preotii si, in special inaltii ierarhi ai Bisericii au fost, asa cum s-a dovedit ulterior, cu poreclele lor de cod, au fost turnatori ai Securitatii, folosind taina spovedaniei ca sa toarne la Securitate.

Apoi homosexualii. Erau, atunci, infractori. Erau folositi de catre partidul ceausist, de catre sistemul ceausist ca turnatori si provocatori pentru ca erau vulnerabili, puteau fi condamnati la puscarie pentru ca erau homosexuali si erau folositi.

Guvernarea tarii cu familia e ce vedem aici – mama, tata, frati, surori, nepoti – sunt cifre absolut impresionante, cred ca este peste ce reusise Ceausescu si cimotiile lui, cu tot Scornicestiul bagat in conducerea tarii. De asemenea, componenta legionara – Ceausescu a incercat sa recupereze miscarea legionara – au fost trimisi emisari, intre care Adrian Paunescu, pana la Mircea Eliade in America, la Chicago. Au fost trimisi ca sa il racoleze pentru regim. Tutea era deja ceausist. Cu Noica s-a incercat acelasi lucru. Acolo este matca.

E inca o idee care mi s-a prabusit mie de-a lungul timpului, prin 1990-1991 scriam un articol in care spuneam ca solutia este biologica, trebuie sa moara niste generatii pentru ca sa se schimbe lucrurile. Nu-i asa! Nici solutia biologica nu functioneaza, raul se transmite din generatie in generatie aproape intact. Ce v-am spus, acest tipar, al ceausismului din anii ’80 cu toate caracteristicile astea, se transmite spre AUR. Problema e ca AUR nu prea are cu sa-l umple.

Identificam tiparul dintre nationalismul ceausist si AUR. Ei, AUR, spun ca proprietatea privata e sfanta si, deci, comunismul n-avea proprietate privata. Chiar asa? Dimpotriva! Romania era proprietatea privata a partidului ceausist, in frunte cu Nicolae Ceausescu. Era proprietate privata. Toate casele, toate palatele, vanatorile, toate ale lui Ceausescu erau proprietate privata. Facea ce voia cu ele, cand voia. Mai mult decat privata pentru ca, in capitalism, pentru proprietatea privata dai socoteala, totusi. Nu faci chiar ce vrei cu ea, te supui unei legi. Un prim secretar de judet avea mai mult decat proprietate privata asupra judetului – avea proprietate feudala. Cu drept de viata si de moarte asupra supusilor din judet. Deci nu, nici aceasta nu este o diferenta.

Familia? Pilonul. Pai pe vremea lui Ceausescu, securistii cu grad si activistii nu divortau pentru ca daca divortau erau dati afara, pierdeau functia. Familia era considerata un mecanism foarte bun pentru a ii tine in lesa pe acei oameni. Cand ai familie, ai copii, esti mai putin dispus sa te apuce revolutia prin functia respectiva. Deci familia, celula de baza a societatii, de-aia era celula de baza la Ceausescu. Avortul, nici nu mai vorbim.

Basarabia. AUR militeaza pentru unirea cu Basarabia. Ce facea Nicolae Ceausescu in ultimii sai ani? Le daduse drumul unor demnitari ceausisti care incepusera sa faca vorbire de Pactul Ribbentrop-Molotov public, pe Dumitru Ghise mi-l aduc aminte cand a vorbit de soarta Basarabiei. Ceea ce pana atunci era un subiect tabu. Pentru ca Ceausescu simtea ca i se apropie funia de par incepuse sa dea drumul la acest subiect. Asa se inchide tot acest tablou”, a mai spus CTP.

Mai mult despre: ,

Comentarii: