CTP, socat de spusele ambasadorului Romaniei la Londra: „Declaratie deosebit, deosebit de imbecila”

news

Cristian Tudor Popescu a criticat la Digi24 o declaratie a ambasadorului Romaniei la Londra, Dan Mihalache, care a spus, referindu-se la atacurile de la Londra de sambata seara: „Doamne-ajuta sa nu fie romani printre victime”. Cristian Tudor Popescu considera ca aceasta declaratie este „imbecila”, pentru ca induce ideea ca daca victimele sunt de alta nationalitate, este in regula.

„Ma gandesc ca dincolo de socul acestei noi crime abominabile, ticaloase, in mintile multor britanici care au votat Brexit – daca a fost ceva – trebuie sa fi fost ideea, speranta, ca asa Marea Britanie scapa de toate relele care bantuie Europa. Prin ceea ce s-a petrecut seara trecuta pe Podul Londrei, poate ca vor intelege britanicii ca raman uniti cu Europa, deocamdata prin moarte si suferinta”, a comentat jurnalistul.

„De aceeasi natura – si mi se pare deosebit, deosebit de imbecila – mi se pare declaratia ambasadorului Romaniei la Londra cum ca Doamne-ajuta sa nu fie romani cu privire la victimele acestor asasinate. Adica: Doamne, daca existi, fa sa fie mortii la altii, nu la noi! Pai Dumnezeul asta, daca exista, trebuia sa nu ingaduie sa existe morti, oameni asasinati in acest mod oribil si strigator…unde?…la cer!”, a aratat Cristian Tudor Popescu.

„Scopul acestor asasinate in masa nu mai este politic. Ideea de atentat s-a dizolvat in clipa de fata. Ce sa obtii politic de la Marea Britanie? Nu pun conditii asasinii, nu iau ostatici, nu vor decat sa multiplice moartea si suferinta. Nimic altceva”, a mai spus CTP.

Ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, a declarat la Digi24 ca inca nu au fost identificate victimele. „Doamne ajuta sa nu fie romani”, a spus diplomatul, precizand ca reprezentanta diplomatica a Romaniei este in permanent contact cu autoritatile britanice, iar in cadrul ambasadei a fost constituita o celula de criza.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: