CTP, suparat pe Moise Guran: „Ne-a lasat cu ochii in soare, pe mine si pe Anca Simina. M-a deranjat”

news

Cristian Tudor Popescu a declarat, vineri seara, ca este „deranjat” de faptul ca Moise Guran nu l-a anuntat din timp ca nu vor mai face impreuna emisiune la Europa FM.

„Nu a fost foarte fair play cu Anca Simina si cu mine, ne-a lasat cu ochii in soare in mijlocul saptamanii. I-am pus intrebarea luni, a zis ca sa vedem ce va fi miercuri. Stia deja. Si noi am ramas in mijlocul saptamanii fara locul in emisune. Zic si eu, sunt alea doua saptamani cu preaviz.

Macar sa ne fi anuntat cu doua saptamani inainte, pe noi colegii lui, asta usor m-a deranjat, dar nu mult”, a declarat CTP la Digi24.

Centrul pentru Jurnalism Independent l-a criticat pe Moise Guran, dupa ce acesta a spus ca a lucrat, din toamna anului 2018, cu USR si PLUS, fara a renunta la cariera de jurnalist.

„Principala arma si protectie a jurnalistului este credibilitatea lui, credibilitate care se castiga in ani si se pierde intr-o secunda. In situatiile in care jurnalistul se bucura de notorietate, actiunile lui pot afecta intreaga profesie. Centrul pentru Jurnalism Independent considera ca situatia lui Moise Guran ne aduce inca o data in momentul in care devine esential sa discutam despre standardele si normele etice ale profesiei”, arata CJI intr-un comunicat.

„Declaratia lui Moise Guran ca a lucrat in paralel ca jurnalist si consultant politic a starnit discutii in spatiul public in principal datorita notorietatii acestuia, dar el este departe de a fi un caz singular. Jurnalismul si activitatea politica sunt doua meserii incompatibile. Jurnalistul isi informeaza publicul dupa ce verifica informatiile si se asigura ca ele prezinta toate punctele de vedere implicate. Mandatul jurnalistului este interesul public – binele general al cetatenilor. Politicianul si consultantul politic au ca principala loialitate partidul pe care il reprezinta sau care i-a angajat. Mandatul celor implicati politic este interesul partidului politic”, arata CJI.

Comentarii: