CTP, transant: „PSD este un Cernobil al politicii romanesti. Este o pereche de palme si un scuipat in imaginea PNL ceea ce se intampla cu traseismul”

analize

Cristian Tudor Popescu a comentat dur traseismul politicienilor PSD si faptul ca acestia sunt acceptati in PNL. „Este o pereche de palme si un scuipat in imaginea PNL ceea ce se intampla”, a declarat CTP la Digi24.

„Dl Iohannis a spus, a repetat, intrebat fiind ‘cum e dom’le, cu traseismul, cum e cu cei racolati acum, care vin de la PSD si sunt primiti cu bratele deschise de penelisti in partid – si in pozitii in partid, in Palament?’. La care dl presedinte a spus: ‘nu sunt de acord cu traseismul, nu sunt de acord, eu am mai spus cu traseismul’. Stiti cum vine asta? Ca si cum cineva iti trage doua perechi de palme si iti trimite si o flegma in ochi si tu spui: ‘nu sunt de acord cu asta’. Exact asa. Este o pereche de palme si un scuipat in imaginea PNL ceea ce se intampla.

Cand te apuci si iei tot felul de scursuri de la PSD – pentru ca astia sunt o categorie interesanta, PSD are si el, ca in cercurile Infernului, la PSD sunt unii jos de tot. Scursurile cele mai radioactive ale acestui Cernobil al politicii romanesti sunt cele care pleaca acum de la PSD si merg la PNL. Si ele sunt luate si dl Iohannis spune: ‘nu sunt de acord cu asta’. Pai daca nu esti de acord, trebuie sa faci ceva, pentru ca in fata acestei ignominii, acestei rusini strigatoare la cer in raport cu discursurile domniei sale fata de grozaviile facute de PSD, care sunt reale, sa vii acum si sa spui „nu sunt de acord” si cu asta, basta ar trebui sa lase niste urme in perceptia morala a cetatenilor. Dar teama mi-e ca n-o sa lase.

De ce? Pentru ca pe ce se bazeaza dl Iohannis, dl Orban, care fac urechea toaca acum, n-aude, n-a vede, se fac ca ploua? Despre asta este vorba, la traseism si la racolari: e vorba de celebra expresie ‘scopul scuza mijloacele’. Noi vrem sa castigam puterea acum si pentru asta ne vom folosi de orice mijloace, inclusiv de acestea.

Expresia aceasta nu-i apartine lui Machiavelli, cum crede marea majoritate. Machiavelli a spus altceva, mult mai sugestiv: poporul e convins mereu de aparente si rezultate, de aceea considera mijloacele oneste. Machiavelli face o analiza de psihologie a maselor si recomanda principelui sa-si asume o anume fapta, indiferent de mijloacele cu care s-a ajuns la ea, pentru ca poporul este interesat doar de aparente si de rezultate.

De fapt, scopul nici nu scuza mijloacele. Corect e sa spunem asa: scopul asuma mijloacele. Adica poti sa comiti niste astfel de ignominii, de marsavii, la urma urmei, pentru ca asta este mercato-ul asta politic inainte de alegeri, in vederea unui scop pe care il definesti drept nobil, dar ti le asumi si iti asumi faptul – ele nu sunt scuzabile, ele raman pentru viitor si pentru istorie si tu esti constient ca intr-o zi vei da socoteala pentru ele. Aceasta este propozitia corecta, scopul asuma mijloacele. Sa vedem daca acesti domni vor da socoteala intr-o zi pentru alegerea acestor mijloace”, a declarat CTP, vineri seara, la Digi24.

Mai mult despre:

Comentarii: