CTP, usturator la adresa Sorinei Pintea: „A gresit, daca isi baga un coronavirus scapa de arest. La PSD e regula, cum e groasa, omul imediat sufera de ceva”

analize

Cristian Tudor Popescu a ironizat, luni, tentativa Sorinei Pintea de a scapa de arest prin invocarea agravarii bolii sale. El a adus aminte ca aceasta stratagema este „o regula” la PSD.

„Ma mir ca nu s-a dus la Floreasca, acolo era mai bine, o tineau mai mult. Doamna a procedat gresit cu aceasta boala autoimuna. Este o boala lunga,  chiar foarte lunga, nu este acuta. Medicii au procedat profesionist, au vazut-o, i-au spus ‘cucoana, du-te in arest ca nu ai de ce sa stai aici, cu aceasta bolicica autoimuna’. A gresit, daca isi baga un coronavirus de pilda, nu era bine? Facea o carantina de 14 zile, scapa de arest, nu a fost inspirata.

La PSD e regula, cum e groasa, omul imediat sufera de ceva: atac de panica, un guturai violent si ajunge in spital. Asta daca nu are imunitate parlamentar, daca are imunitate nu se oboseste”, a spus CTP la Europa FM.

CTP a ironizat si modul in care Antena 3 face eforturi sa o victimizeze pe Pintea.

„A inceput sa fie victimizata la un anumit post de televizune. Se afla pe un pat de spital cu tuburi bagate peste tot”, a adaugat CTP.

Piata Victoriei: Cazul Pintea-„Super-tare”. Despre dezinvolutura si cinism in politica

Posted by Radio Europa FM on Monday, 2 March 2020

Sorina Pintea nu a reusit, luni, sa-i convinga pe medicii de la Spitalul Clinic ”Sfanta Maria” ca este atat de bolnava incat nu poate sa stea in arest. Ea a fost trimisa inapoi in arest dupa cateva ore petrecute in spital.

„Cu privire la solicitarile dumneavoastra, facem urmatoarele precizari: Persoana privata de libertate, in baza unui mandat de arestare preventiva, a fost condusa intr-un spital din Bucuresti, din reteaua publica, pentru a primi ingrijiri medicale de specialitate. La acest moment, persoana in cauza a fost reintrodusa in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva”, se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei.

Sorina Pintea, fostul ministru al Sanatatii, arestata in dosarul in care este acuzata de luare de mita, a fost deplasata luni la Spitalul Clinic ”Sfanta Maria” pentru investigatii medicale suplimentare.

„Medicul din cadrul Centrului de Retinere si Arestare Preventiva nr. 1 a recomandat ca o persoana privata de libertate, in baza unui mandat de arestare preventiva, sa fie internata intr-un spital din Bucuresti, din reteaua publica, pentru a primi ingrijiri medicale de specialitate. Pe parcursul internarii, paza va fi asigurata de Serviciul Independent de Retinere si Arestare Preventiva”, anunta Biroul de presa al Politiei Capitalei.

Sorina Pintea a solicitat sa fie transportata, sub paza, din arest la Spitalul Clinic „Sfanta Maria”, pentru a i se face investigatii medicale suplimentare, ea invocand unele probleme de sanatate pe care le-ar fi avut in cursul zilei de duminica.

„Cine o invata pe Sorina Pintea sa joace la coarda sensibila, sa planga si sa se victimizeze, stie ce face. Judecatorii din Romania sunt sensibili la asa ceva. Acum se joaca mediatic apelul la decizia de arestare”, arata jurnalistul Alex Costache (TVR), specializat pe justitie, pe Facebook.

Potrivit cererii adresate de fostul ministru al Sanatatii conducerii unitatii de detentie, prezentata duminica seara de Antena 3, Sorina Pintea arata ca i s-a inrautatit starea de sanatate, ea facand referire la „parestezii faciale si la nivelul membrelor, dificultati de inghitire, stari de voma, senzatie de apasare la nivelul esofagului, senzatii de arsura la nivelul membrelor”. Aceasta precizeaza ca este diagnosticata cu dermatomiozita idiopatica cu afectare pulmonara – pneumopatie interstitiala, o boala imuna pentru care urmeaza tratament.

Pintea mentioneaza ca in cursul diminetii de duminica a fost chemata ambulanta de catre personalul din centrul de detentie. Echipajul ambulantei i-a administrat glucoza intravenos, ketoprofen si un calmant, fiindu-i efectuat si un EKG, insa nu s-a considerat necesara internarea la spital.

Fostul ministru al Sanatatii afirma, in cererea catre conducerea arestului, ca paresteziile faciale persista, coroborate cu agravarea celor din partea stanga a corpului si ca trebuie dispusa de urgenta transportarea la spital pentru efectuarea investigatiilor medicale.

Politia Capitalei a precizat, duminica seara, ca a fost solicitata ambulanta la Centrul de Retinere si Arestare Preventiva nr.1.

„In aceasta dimineata, la Centrul de Retinere si Arestare Preventiva nr 1. a fost solicitata ambulanta, pentru o persoana aflata in arest preventiv. Persoana a primit ingrijiri medicale, fara a fi necesara internarea”, se mentioneaza in informarea transmisa duminica de reprezentantii Politiei Capitalei.

Tribunalul Bucuresti a decis, sambata, arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului ministru al Sanatatii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitiva. Ea este acuzata ca a luat de mita sumele de 10.000 de euro si 120.000 lei, bani ce reprezinta un procent de 7% din valoarea unui contract.

Mai mult despre: ,

Comentarii: