CTP, victorie mare in instanta impotriva CNCD. Judecatorul a anulat amenda primita de jurnalist pentru „Satana in sutana”

news

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu anunta ca a castigat procesul intentat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii dupa ce a fost amendat cu 5.000 de lei in urma articolului „Satana in sutana”. „S-ar zice ca de partea satanei in sutana n-a fost Dumnezeu”, subliniaza CTP.

„Instanta a hotarat ca n-am discriminat credinciosi in articolul ‘Satana in sutana’. In urma sanctionarii subsemnatului de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu o amenda de 5.000 lei pentru un presupus act de discriminare ce as fi comis in articolul ‘Satana in sutana’ (referitor la afirmatia patriarhului BOR ca prabusirea regimului comunist in Romania ar fi fost determinata de mutarea moastelor unui sfant bulgar dintr-o biserica in alta), am contestat decizia CNCD in Justitie, cu ajutorul dlui avocat Dumitru Dobrev, care m-a aparat cu profesionalism si dedicatie, pro bono, ca si in procesul zis ‘Premierul si Pavianul’.

Astazi, Curtea de Apel Bucuresti a incheiat judecarea cauzei, hotarand anularea sanctiunii dictate de CNCD impotriva numitului Cristian Tudor Popescu. CNCD mai poate face apel doar la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

S-ar zice ca de partea satanei in sutana n-a fost Dumnezeu. Nu-mi ramane decat sa-L rog pe Atotputernicul, in caz ca se decide sa fie Interimar pan-om avea un guvern, sa faca ceva pentru salvarea nenorocitilor care mor de covid prin spitale sau acasa. Kyrie eleison!”, a anuntat, joi seara, CTP.

In decembrie 2020, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis sa-l amendeze pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu cu 5.000 de lei dupa ce acesta s-a referit la Daniel cu „Satana in sutana”. CNCD sustine ca aceasta afirmatie este fapta de discriminare.

Decizia s-a luat cu 5 voturi „pentru”, 2 „impotriva” si o abtinere.

CNCD a primit aproape 800 de plangeri legate de afirmatiile jurnalistului Cristian Tudor Popescu.

Citeste si: Atac de o violenta fara precedent al BOR la adresa lui CTP. Este catalogat „diavol”, „om mic si veninos”, „cap plesuv si deloc limpede”

CTP a publicat in Republica, la sfarsitul lunii octombrie 2020, un articol foarte dur la adresa patriarhului Daniel, pe care l-a numit „Satana in sutana”.

„In urma cu milenii, preotii egipteni infricosau populatia prevestind ca Amon Ra, zeul Soarelui, isi va ascunde chipul in miez de zi deoarece oamenii nu-l adorau indeajuns, pe el si intruchiparea sa pe Pamant, Faraonul, viitoarea mumie. In ziua prezisa, Soarele se innegrea, poporul cadea in genunchi gemand disperat, dar preotii il implorau pe Ra sa-si ierte robii si sa lumineze din nou – ceea ce se si intampla.

IPS Daniel, capetenia BOR, arata ca ortodoxia romaneasca a ramas la nivelul de acum cateva mii de ani al cultului egiptean. Ba, de fapt, si mai jos, caci preotii din Teba macar stiau destula astronomie ca sa calculeze timpul eclipselor. Pentru a prosti oamenii, sarlatanul Daniel n-are nevoie de matematica, nici de logica – o da direct, ca o strigatura pentru vitele ce le pastoreste: ascultati ce va spun, fiindca a interzis pelerinajul la moastele Sf. Dimitrie in octombrie 1989, comunismul a cazut peste cateva luni. Post hoc, ergo propter hoc – dupa, deci, din cauza. Carevasazica, asa o sa pateasca acum si guvernul la alegerile din decembrie. ‘Dumnezeu nu se lasa batjocorit!’, a mai cuvantat pescarul de oameni cu prostovolul.

Dumnezeu, nu, dar sufletele celor ucisi pentru ca nu s-au supus bestiilor comuniste, pot fi batjocorite, InaltPreaFericite, nu? Trupurile victimelor regimului diavolesc al lui Ceausescu si Dej, culminand cu cei care s-au lasat omorati pentru libertate la Timisoara si in toata tara, nu fac nici cat negrul de sub unghia de la piciorul Sf. Dimitrie, bai, prietene al omului?

Stabimea Bisericii Ortodoxe Romane a fost aliata lui Uciga-l Toaca sub comunism. Ba chiar a fost Raul insusi: satanele in sutana i-au turnat cuvios la Securitate pe credinciosii care li se marturiseau, n-au zis nici bleau la toate crimele regimului, la distrugerea satelor, la daramarea si alungarea pe roate a bisericilor, i-au cantat in struna lui Ceausescu pana in ultima clipa: pe 19 decembrie 1989, BOR ii trimitea o scrisoare de multumire dictatorului, ridicandu-l in slavi mai ceva pe ca Iisus Hristos. Iar pe martirii Timisoarei ii numea huligani.

Grea misie a avut Dumnezeul batjocorit la Sf. Dimitrie: sa dea jos comunismul in vreme ce armata Lui de popi tradatori din Romania I-a stat din rasputeri impotriva…”, a scris CTP in Republica.

Mai mult despre:

Comentarii: