Cu adevarat impresionat, iata cum a fost intampinat trenul cu trupul Regelui la Pitesti. Niciodata nu s-a mai vazut asa ceva in oras – Video

news

Mii de oameni au asteptat, la Pitesti, trecerea trenului regal care transporta trupul neinsufletit al Regelui Mihai catre Curtea de Arges. Acestia au aplaudat si au aprins luminile telefoanelor mobile.

Oamenii au fluturat steaguri tricolore si au aprins lanternele telefoanelor mobile.

Funeraliile Regelui Mihai I au inceput, sambata, la ora 10.25, la Palatul Regal, in prezenta membrilor familiei regale a Romaniei, a reprezentantilor a zeci de case regale din intreaga lume, a presedintelui Klaus Iohannis, a premierului Mihai Tudose, a presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, a fostului sef al statului Emil Constantinescu, a membrilor corpului diplomatic, a reprezentantilor cultelor religioase.

Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane alaturi de un sobor de preoti au oficiat un scurt serviciu religios in Sala Tronului de la Palatul Regal.

Apoi, sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai, cu stindardul regal si cu Coroana de Otel au fost scoase din Palatul Regal in Piata Palatului, in urmatoarea ordine: semnal de trompeta unic, un soldat care poarta crucea, clerul ortodox, sicriul purtat de opt militari, urmat de Majestatea Sa Custodele Coroanei si Alteta sa Regala Principele Radu. Au fost interpretate marsuri funebre si au fost trase clopotele de la toate bisericile din imprejurimi.

Mii de oameni au venit sa asiste la ceremonial.

Sicriul cu corpul neinsufletit al Regelui Mihai a fost asezat pe un catafalc in Piata Palatului Regal, iar un al doilea semnal funerar de trompeta a marcat inceperea ceremoniei religioase si militare.

Apoi, sicriul a fost urcat pe un afet de tun, moment in care miile de oameni care au venit in Piata Palatului au aplaudat. De asemenea, acestia au strigat ”Regele Mihai”, ”Monarhia salveaza Romania” si ”Jos comunistii!”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: