„Cu banii la sacosa”. Tot mai multe informatii: milioane de euro pentru cumparat parlamentari ca sa nu voteze motiunea

analize

Tot mai multe voci din spatiul public anunta ca PSD a pus la bataie sume imense pentru a cumpara parlamentarii care au semnat motiunea de cenzura. Autoritatile statului privesc cu mainile incrucisate.

„Prostitutie. Fara nici o rusine. Cu banii la sacosa. Asta se intampla acum in tabara PSD si asociatii. Cred ca in noaptea asta vor circula milioane de euro.

La motiune se vede adevarul. La motiune se vede cine este in opozitie cu guvernul si cine doar mimeaza opozitia”, anunta jurnalistul Mircea Marian.

Deputatul USR Claudiu Nasui confirma ca sunt „dubii mari” ca motiunea are sanse sa fie adoptata. „In practica, multi s-ar putea sa nu vina. De ce? Pentru ca au fost cumparati. In perioada aceasta PSD a dat bani grei si functii in stat bine platite pentru a convinge parlamentari sa nu voteze la motiune”, a anuntat Nasui.

„In teorie motiunea ar trebui sa treaca. Are 237 de semnaturi. Sustinatorii teoretici ai motiunii au in parlament 241 de oameni si au nevoie de 233 ca motiunea sa treaca. In practica lucrurile stau mai rau.

PNL (95) + USR (40) + PMP (18) + UDMR (30) + PR (58)

Dintre minoritati vom avea cel putin un vot pentru motiune, cel al reprezentantului germanilor. Nu se stie daca cei doi ‘independenti’ vor vota motiunea. Este vorba de doamna Bizgan si domnul Dohotaru.

Toate astea ne fac sa credem ca, in teorie, motiunea ar trebui sa treaca. Si totusi sunt dubii mari.

In practica, multi s-ar putea sa nu vina. De ce? Pentru ca au fost cumparati.

In perioada aceasta PSD a dat bani grei si functii in stat bine platite pentru a convinge parlamentari sa nu voteze la motiune.

Cine sunt cei care au fost cumparati? Vom vedea joi la motiune. Cine se declara in opozitie, dar nu voteaza sau nu voteaza la vedere, a fost probabil cumparat de PSD. Sa vedem joi ce se va intampla. Dar in afara cazului in care cineva are un accident sau probleme medicale grave, nu exista niciun motiv sa lipseasca de la unul din cele mai importante voturi din aceasta legislatura.

Se vehiculeaza multe sume pentru care au fost cumparati parlamentari. Toate de ordinul zecilor de mii de euro. Multi parlamentari au dat bani grei la partid pentru a ocupa un loc de parlamentar, iar voturi ca acesta sunt modul in care isi rentabilizeaza investitia.

Daca ne luam dupa ce spun la televizor, nu o sa-i depistam niciodata. Dar acum e un moment bun sa-i prindem”, a scris Nasui pe Facebook.

Deputatul Horia Nasra, fostul presedinte al PSD Cluj care plecase din partid la Pro Romania in urma cu o saptamana, a anuntat, miercuri, pe Facebook, ca revine in PSD Cluj si ca nu va vota motiunea, la fel si colegul sau, deputatul Cornel Itu. „Nu am semnat textul motiunii si nu o voi vota, la fel si colegul meu, dl. Cornel Itu. Am fost, suntem si vom fi oameni de stanga si nu putem vota aceasta elucubratie liberala!”, a afirmat Nasra.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: