Cu cat i-au platit rusii pe tradatorii din Ucraina: 300 de dolari pentru fiecare informatie. 1.600 de colaborationisti au fost arestati

externe

De la inceputul razboiului din Ucraina, ofiterii au descoperit aproximativ 100 de grupuri de sabotaj si de recunoastere trimise de rusi si au retinut peste 1.600 de persoane presupuse a fi implicate in actiuni de sabotaj, anuntat Evghenii Yenin, prim-adjunctul ministrului de interne al Ucrainei.

Conform Pravda, Yenin a precizat ca unii ucraineni scurg uneori informatii catre fortele de ocupatie rusesti pentru sume de pana la 10.000 de grivne [aproximativ 300 de dolari].

„Cetatenii nostri intra in cooperare cu rusii pentru aproximativ 5.000-10.000 de grivne. In schimbul acestor bani, ei le furnizeaza informatii despre amplasarea instalatiilor militare si a punctelor de control, precum si informatii despre locurile unde au fost lansate rachete.

Tradarea pentru 300 de dolari este aproape cat 30 de arginti. Si perspectiva de a petrece urmatorii 15 ani intr-o celula mica”, a precizat Yenin.

In acelasi timp, Yenin a mentionat ca operatiunile desfasurate de politie si de Serviciul de Securitate al Ucrainei pentru a-i demasca pe acesti oameni sunt destul de eficiente.

Mai mult despre:

Comentarii: