„Cu ce stropiti, animalelor?”. O operatiune banala de dezinsectie in Brasov a declansat isterie pe Facebook: „Valul 5, imprastie boala, trebuie opriti si batuti”

news

O postare banala pe Facebook a unui brasovean, in care o masina efectueaza dezinsectie in cartierul Stupini, a declansat o isterie de necrezut pe Facebook. Peste 8.000 de oameni au distribuit postarea, sustinand ca de fapt se „imprastie covidul”.

„Cica solutie de tantari pe timpul asta. Aici se vede adevaratul motiv de ce nu mai avem voie dupa o anumita ora sa iesim din case, sa-si duca ei planul la bun sfarsit”, este unul dintre comentariile la postare.

Sute de oameni comenteaza furiosi, sustinand ca autoritatile „vor sa ne omoare” si cer ca soferii masinilor de dezinsectie sa fie luati la bataie.

Si politistul brasovean Marian Godina a sesizat aceasta isterie, postand si el comentarii delirante.

Primaria Brasov a explicat deja, intr-o postare, ca nu este nimic altceva decat o operatiune de dezinsectie.

„In baza contractului de delegare a gestiunii serviciilor de deratizare, dezinsectie, dezinfectie si tratamente fitosanitare in Municipiul Brasov, incheiat cu operatorul CORAL IMPEX SRL cu sediul secundar in Mun. Brasov, str. Harmanului, nr. 50, sc. B, ap. 1, ap. 4, tel./fax: 0268/331.299, va aducem la cunostinta ca incepand cu data de 21.10.2021 se va demara actiunea de dezinsectie pe domeniul public si privat al Municipiului Brasov, in functie de conditiile meteorologice.

Substanta utilizata este: Cymina Super, face parte din grupa principala 3, TP 18, avizata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide.

Substanta utilizata nu este toxica pentru oameni si animale si este biodegradabila aplicata in mediul exterior”, a precizat Primaria.

Mai mult despre:

Comentarii: