Cu Iordache in frunte, Consiliul Legislativ va deveni noul CCR. Inca doi PSD-isti au fost deja plasati acolo

politica

Majoritatea PSD din Parlament urmeaza sa il instaleze, marti, in functia de presedinte al Consiliului Legislativ pe Florin Iordache, anunta multiple surse politice. Consiliul Legislativ avizeaza toate legile depuse la Parlament, astfel incat cu Iordache in frunte va putea respinge eventualele proiecte care nu au girul PSD.

„Florin Iordache in functia de presedinte al Consiliului Legislativ ar insemna ca efectiv numai legile penalilor vor obtine avize favorabile din partea acestei institutii”, a explicat senatoarea USR Florina Presada.

PSD si-a instalat deja doi oameni apropiati in conducerea Consiliului Legislativ. Este vorba despre fostul judecator CCR, Toni Grebla si fostul secretar de stat din Ministerul Justitiei, Mariana Mot.

Functia de presedinte al Consiliului Legislativ este pe viata. Sefii de aici, numiti prin votul senatorilor si deputatilor, nu au o limita de mandat si nu exista nici o procedura prin care sa poata fi revocati. Deci, nu pot fi schimbati si pot ramane in functii pana la sfarsitul vietii. Fostul presedinte al Consiliului, Dragos Iliescu are 77 de ani, este pensionar si s-a aflat la conducerea institutiei pentru un sfert de secol, arata recent Digi24.

Consiliul Legislativ avizeaza toate proiectele de lege depuse in Parlament inainte sa intre in dezbaterea celor doua Camere.

Potrivit declaratiei de avere a fostului presedinte al Consiliului Legislativ, acesta a primit un salariu de 12.000 de lei pe luna.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: