Cu pistolul la tampla. Decizia de azi a CCR in privinta sesizarii lui Iordache, menita sa anuleze condamnarea lui Dragnea

politica

CCR a decis sa amane din nou o decizie in privinta sesizarii care a fost depusa de Florin Iordache in privinta completurilor de trei judecatori, marind astfel tensiunea din societate. CCR va dezbate iar aceasta speta pe 19 aprilie.

Amanarea este motivata de dorinta judecatorilor CCR de a obtine mai multe informatii de la CSM.  Reamintim ca procesul lui Liviu Dragnea este programat in data de 15 aprilie.

Surse oficiale, citate de Digi24, au anuntat ca voturile judecatorilor CCR in privinta sesizarii lui Iordache, al carei scop este anularea condamnarii lui Liviu Dragnea, sunt impartite in mod egal.

„Miercuri seara parerile erau impartite egal in interiorul CCR in privinta contestatiei lui Florin Iordache, soarta dosarului atarnand de un singur vot care poate sa incline balanta intr-o parte sau in cealalta. Insa, in randul social-democratilor nu se inregistra foarte mult optimism, informatiile venite dintre Curte vorbind despre o posibila noua amanare a spetei”, scrie Digi24.

Curtea a luat in dezbatere sesizarea miercuri. Cu aceasta ocazie, vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache a afirmat ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a refuzat sa constituie completuri specializate, asa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

In replica, presedintele Inaltei Curti, Cristina Tarcea, a aratat ca vicepresedintele Camerei Florin Iordache a formulat sesizarea in cazul completurilor specializate cu incalcarea vointei Curtii Constitutionale, care a stabilit anterior, cu referire la functia de prim-ministru, ca atributiile constitutionale nu pot fi delegate.

Anterior, ea declarase ca in ultimii 15 ani au fost solutionate de Instanta suprema 170 de dosare care intra sub incidenta legii privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Pe 25 martie, vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache anunta ca a sesizat CCR privind un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Instanta suprema. Sesizarea a fost facuta in perioada in care presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si-a delegat atributiile lui Florin Iordache.

Mai mult despre: ,

Comentarii: