Cu pusti si DINAMITA. Asa protesteaza grecii fata de deschiderea unui centru de REFUGIATI – VIDEO

externe

Primarul din insula greceasca Kos a cerut guvernului duminica sa renunte la deschiderea unui centru de inregistrare pentru migranti, asa cum vrea Uniunea Europeana, temandu-se de proteste violente.

„Ar fi un real pericol sa ne plangem victimele si sa fim atrasi in situatii de necontrolat”, a avertizat Yiorgos Kyritsis intr-o scrisoare adresata premierului grec Alexis Tsipras si facuta publica de agentia de presa de stat ANA, citata de Agerpres.

Trei locuitori din insula Kos, situata in Marea Egee foarte aproape de Turcia, au fost raniti saptamana trecuta in ciocniri cu fortele de ordine in apropierea locului ales pentru a ridica acest centru de inregistrare, in urma carora guvernul a trimis intariri de politie, aminteste AFP.

Calificand drept eroare decizia Atenei, Kyritsis a cerut „prim-ministrului sa ordone retragerea unitatilor de politie pentru a reduce tensiunile”.

Sindicatele din politie au deplans la randul lor faptul ca politistii s-au aflat in fata unor locuitori ai insulei inarmati cu pusti de vanatoare si avand asupra lor dinamita.

„Patru dintre colegii nostri au fost raniti pana acum”, a declarat de asemenea sindicatul POASY.

Supus presiunii UE, guvernul grec s-a angajat sa finalizeze pana la mijlocul lunii februarie infiintarea de centre de inregistrare pentru migranti in Kos si alte patru insule pentru a ameliora controlul fluxului migratiei la granitele maritime ale Greciei cu Turcia vecina.

Locuitorii din Lesbos, Leros, Samos si Chios au acceptat aceasta masura, dar autoritatile din Kos au respins-o de la inceput, spunand ca se tem ca prezenta migrantilor pe termen lung va submina industria turismului, principala sursa de venituri a acestei insule.

Responsabili ai guvernului au afirmat ca doar o minoritate sustinuta de extrema-dreapta a fost la originea acestor proteste.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: