Cu salarii dublate si chiar triplate, baronii PSD anunta ca intra in „colaps financiar”. Ciolacu: „Este cea mai mare problema”

money

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, sustine ca de la 1 iunie consiliile judetene si primariile de municipii vor intra in colaps financiar, pentru ca Guvernul nu a alocat banii necesari functionarii spitalelor in perioada epidemiei de coronavirus. Salariile din primarii si consilii judetene i-au dublat sau chiar triplat in 2017, in urma Legii Salarizarii adoptata de Guvernul PSD.  

„Cea mai mare problema depistata cu colegii mei este legata de autoritatile locale, atat de consiliile judetene, cat si de primarii din resedintele de judet, dar si primarii care au in subordine spitale locale. Pot sa va spun ca in acest moment, dupa centralizarea noastra, cheltuielile suportate de catre toate autoritatile locale din tara, indiferent de culoarea politica, ajung la 500 de milioane.

Banii primiti de la Guvernul Romaniei pentru spitalele judetene, pentru functionarea lor si pentru lupta medicilor cu virusul au fost de 17 milioane de lei. (…) Incepand cu data de 1 iunie, cel tarziu 1 iulie, consiliile judetene si marile primarii de municipiu vor intra in colaps financiar. Nu vor mai exista bani nici pentru spitale si nici pentru protectia copilului”, a spus Ciolacu intr-o conferinta de presa, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD.

El a adaugat ca „au fost impuse prin ordonante militare o sumedenie de atributii” catre administratiile locale nesustinute financiar de catre Guvern.

„De aceea, impreuna cu grupurile parlamentare vom veni numai pe acest capitol, de sanatate si cheltuielile pentru protectia copilului, cu un amendament la rectificarea bugetara pe care am introdus-o in Parlament”, a afirmat el.

Mai mult despre:

Comentarii: