Cu sprijinul tacerii PSD si al lui Dragnea, maghiarii organizeaza marsuri pentru infiintarea Tinutului Secuiesc dupa modelul Cataluniei

news

Consiliul National Secuiesc (CNS) organizeaza, sambata, la Targu-Mures, mai multe manifestari cu ocazia Zilei libertatii secuilor, printre acestea fiind un mars pentru autonomia Tinutului Secuiesc la care estimeaza ca vor participa 40.000 de persoane.

CNS organizeaza, sambata, la Targu-Mures, mai multe manifestari cu ocazia Zilei libertatii secuilor. Astfel, de la ora 16.00, va avea loc o ceremonie la Monumentul Secuilor Martiri din Targu-Mures, iar la finalul acesteia, incepand cu ora 17.30, participantii vor porni intr-un mars de la Monument spre sediul Institutiei Prefectului judetului Mures, anunta News.ro.

Presedintele CNS, Balazs Izsak, estima ca la manifestare vor lua parte circa 40.000 de persoane, marsul fiind o actiune pentru sustinerea autonomiei Tinutului Secuiesc. Oficialii CNS au apreciat ca, in anul Centenarului, este important organizatiile maghiare sa-si exprie manifeste unitar nevoia de autonomie a Tinutului Secuiesc.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: