Cuc e terminat. Fosta sefa a TAROM are martori: ”Domnul ministru m-a chemat in birou, cu doua zile inainte, ca sa-mi spuna sa trebuie sa anulam niste curse interne”

politica

Fostul director general al Tarom Madalina Mezei a declarat vineri ca ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, i-a cerut nu doar sa anuleze curse interne, ci si sa-i identifice parlamentarii aflati la bordul acestora, pentru a-i impiedica sa voteze motiunea de cenzura. De asemenea, ea a precizat ca solicitarea de a se prezenta la DNA vizeaza Ministerul Transporturilor si acuzatii de abuz in serviciu, calitatea sa fiind de martor. Ea a fost sustinuta, in conferinta de presa, de directorul operational al TAROM.

”Domnul ministru m-a chemat in birou, cu doua zile inainte, ca sa-mi spuna sa trebuie sa anulam niste curse interne, ca sa oprim accesul parlamentarilor la votarea motunii de cenzura. Am spus ca asa ceva este impoibil, pentru ca noi nu suntem stapani de sclavi, suntem o companie de oameni liberi, acesti piloti – indifferent ce le-as fi spus eu – nu ar fi facut niocdata asa ceva.

Evident, eu nu as fi putut sa cer asa ceva subordonatilor companiei. Initial era vorba despre cinci zboruri, Timisoara – doua zboruri, Oradea, Satu Mare, Baia Mare. Mi-a cerut domnul ministru sa identific senatorii si deputaii aflati la bord, I-am aratat, dupa care a zis ca ma contacteaza a doua zi sa-mi spuna finalul deciziei”, a relatat Mezei, adaugand ca in acea seara a fost puternic afectata emotional, s-a gandit cum sa faca, cum sa-i demonteze planul, sa-i spuna ca asa ceva nu este posibil.

Conform fostului director Tarom, a doua zi, Cuc i-a cerut sa anuleze una dintre curse si sa procedeze in sensul acesta.

”I-am spus ca, din pacate, nu sta in puterea mea. Apoi mi-a spus daca nu pot sa-l opresc tehnic si am spus ca am venit sa restructurez compania, cum as putea chiar eu, managerul general, sa spun directorului tehnic sa saboteze propria operare. Am refuzat si dumnealui a incercat sa gaseasca alte solutii”, a sustinut Madalina Mezei, citata de news.ro.

Ea aprecizat ca a cotactat serviciul care se ocupa de planificarea aeronavelor la zbor, a sunat directorul operational – prezent si el la conferinta de presa – l-a rugat sa nu aiba nici cea mai mica intarziere,

”Am sunat directorul tehnic si i-am spus sa aiba grija sa nu se intampe nimic de genul acesta si am sunat si comandantul cursei pe care am incercat sa-l previn ca, daca cumva va proceda in sensul de genul acesta, toata lumea stie si va fi direct responsabil ca este o decizie in defavoarea companiei”, a explicat fostul director.

In legatura cu citarea sa la DNA, ea a declarat ca a fost invitata in calitate de martor pentru un dosar avand legatura cu Ministerul Transporturilor si care are in vedere abuzul in serviciu.

Mezei a spus ca, in 20 iunie, inceput mandatul de director general TAROM, in vederea eficientizarii dupa un plan coerent, ca a inceput foarte bine relatia de colaborare cu Cuc, care i-a spus: ”Eu vreau sa salvez TAROM si ma bazez pe dumneavoastra”

”Ultimul meu scop este sa fac un scandal mediatic din Compania Tarom”, a tinut sa precizeze Madalina Mezei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: