Cuc, ingrozit de prezenta Madalinei Mezei la DNA, trece la amenintari. Anunta ca ii face plangere penala

politica

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, o ameninta pe Madalina Mezei ca „analizeaza posibilitatea” de a depune plangere penala impotriva acesteia pentru ca ar fi dezinformat „organele judiciare”.

„Fata de recentele declaratii ale doamnei Madalina Mezei, inteleg sa fac urmatoarele precizari: Ii solicit public doamnei Mezei sa renunte la a mai invoca fie Ministerul Transporturilor fie societatea Tarom in retorica domniei sale aservita unor interese de campanie. Ii pot intelege doamnei Mezei devotamentul pentru linii politice diferite de cele ale mele, dar o somez sa inceteze a mai tari structuri ale statului roman in aceste declaratii.

Cat despre presupusa mea ‘bataie de joc’ in legatura cu ‘cariera si profesia Domniei sale’, ii reamintesc doamnei Mezei ca i-am dat numeroase sanse sa se afirme in calitate de director general al Tarom, insa rezultatele dezastruoase vorbesc de la sine. Nepotismul, interesele personale si lipsa totala de implicare manageriala sunt chestiuni deja de notorietate publica in ceea ce o priveste.

De astazi inainte, cetateanul Razvan Cuc va aborda aceasta chestiune, prin raportare la institutiile abilitate ale statului. Dupa consultarea cu avocatii mei, in lumina dezvaluirilor nereale din spatiul public ale numitei Mezei Madalina, dar si pe baza celor afirmate de catre aceasta in fata organelor judiciare, analizez posibilitatea legala de a formula o plangere penala pentru infractiunea de ‘inducere in eroare a organelor judiciare’ prev. de art. 268 Cod penal.

Pentru corecta informare a opiniei publice arat ca, in toata cariera mea profesionala, niciodata nu am dispus ori cerut vreo masura de natura a afecta siguranta ori interesele cetatenilor romani”, a scris Cuc pe Facebook.

Fosta sefa a TAROM, Madalina Mezei, a declarat luni, la iesirea de la DNA, ca „am spus tot autoritatilor”.

„Am spus tot autoritatilor, am incredere in institutiile democratiei romanesti”, a declarat Mezei la iesirea de la DNA.

Mezei a afost audiata timp de peste patru ore.

Madalina Mezei, fost director general al TAROM, a declarat, vineri, ca ministrul interimar al Transporturilor, Razvan Cuc, i-a solicitat, cu doua zile inainte de votarea motiunii de cenzura, anularea a cinci zboruri interne si sa identifice parlamentarii care se aflau la bordul aeronavelor respective.

„Domnul ministru m-a chemat la dumnealui in birou cu doua zile inainte (de votul Motiunii din Parlament, n.r.) sa-mi spuna ca trebuie sa anulam niste curse interne ca sa oprim accesul parlamentarilor la votarea motiunii de cenzura. I-am raspuns ca asa ceva este imposibil pentru ca noi nu suntem stapani de sclavi, suntem o companie de oameni liberi. Indiferent de ce le-as fi spus eu pilotilor, nu ar fi facut niciodata asa ceva. Evident, eu nu as fi putut sa cer asa ceva subordonatilor companiei. Initial, era vorba despre cinci zboruri – doua curse de Timisoara si Oradea, Baia Mare, Satu Mare. Domnul ministru mi-a cerut sa identific senatorii si deputatii care se aflau la bord, i-am aratat, dupa care mi-a zis ca ma contacteaza a doua zi sa-mi spuna finalul deciziei dumnealui. Bineinteles, in acea seara am fost afectata puternic emotional, m-am gandit cum sa fac, cum sa-i demontez planul, cum sa-i spun ca asa ceva nu e posibil pentru ca era vorba despre proiectul TAROM care risca sa fie oprit”, a afirmat Mezei intr-o conferinta de presa organizata in fata sediului TAROM.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: