„Am spus tot autoritatilor”. Cuc merge la puscarie, Madalina Mezei a stat 4 ore in fata procurorilor DNA

news

Fosta sefa a TAROM, Madalina Mezei, a declarat luni, la iesirea de la DNA, ca „am spus tot autoritatilor”.

„Am spus tot autoritatilor, am incredere in institutiile democratiei romanesti”, a declarat Mezei la iesirea de la DNA.

Mezei a afost audiata timp de peste patru ore.

Madalina Mezei, fost director general al TAROM, a declarat, vineri, ca ministrul interimar al Transporturilor, Razvan Cuc, i-a solicitat, cu doua zile inainte de votarea motiunii de cenzura, anularea a cinci zboruri interne si sa identifice parlamentarii care se aflau la bordul aeronavelor respective.

„Domnul ministru m-a chemat la dumnealui in birou cu doua zile inainte (de votul Motiunii din Parlament, n.r.) sa-mi spuna ca trebuie sa anulam niste curse interne ca sa oprim accesul parlamentarilor la votarea motiunii de cenzura. I-am raspuns ca asa ceva este imposibil pentru ca noi nu suntem stapani de sclavi, suntem o companie de oameni liberi. Indiferent de ce le-as fi spus eu pilotilor, nu ar fi facut niciodata asa ceva. Evident, eu nu as fi putut sa cer asa ceva subordonatilor companiei. Initial, era vorba despre cinci zboruri – doua curse de Timisoara si Oradea, Baia Mare, Satu Mare. Domnul ministru mi-a cerut sa identific senatorii si deputatii care se aflau la bord, i-am aratat, dupa care mi-a zis ca ma contacteaza a doua zi sa-mi spuna finalul deciziei dumnealui. Bineinteles, in acea seara am fost afectata puternic emotional, m-am gandit cum sa fac, cum sa-i demontez planul, cum sa-i spun ca asa ceva nu e posibil pentru ca era vorba despre proiectul TAROM care risca sa fie oprit”, a afirmat Mezei intr-o conferinta de presa organizata in fata sediului TAROM.

Potrivit fostului sef de la TAROM, intr-o noua discutie purtata in ziua urmatoare, ministrul de resort i-a solicitat sa incerce sa opreasca tehnic una din curse.

„A doua zi, domnul ministru m-a chemat si mi-a spus ca trebuie sa anulam una dintre curse si ca sa procedez in sensul asta. Atunci, i-am spus ca din pacate nu sta in puterea mea. Directia de zbor este condusa de domnul Susanu care este postholder si nu am nicio autoritate asupra lor. Dupa care mi-a spus daca nu pot sa il opresc tehnic… I-am spus ca eu am venit sa restructurez compania, cum as putea sa vin chiar eu, managerul general, sa spun directorului tehnic sa saboteze propria operare. Dumnealui a incercat sa gaseasca alte solutii, dupa care am plecat ingrijorata de o potentiala actiune in acest sens. Am contactat serviciul nostru de Operation Control Center care se ocupa de planificarea aeronavelor la zbor, m-am asigurat ca nu este nicio problema pe cursele de Baia Mare, Satu Mare. Am sunat directorul operational, aici de fata si l-am rugat de asemenea sa aiba grija sa nu existe nici cea mai mica intarziere pe aceasta cursa. Am sunat directorul tehnic si i-am spus sa aiba grija sa nu se intample nimic de genul acesta si am sunat si comandantul cursei pe care am incercat sa il previn ca, daca cumva va proceda intr-un sens de genul acesta, toata lumea stie si va fi direct responsabil pentru ca e o initiativa in defavoarea companiei”, a povestit Madalina Mezei.

Intrebata daca a inregistrat convorbirea in care ministrul Transporturilor ii cere aceste lucruri, Mezei a raspuns: „Nu am inregistrat nimic, Colaborarea mea cu dumnealui nu a fost bazata pe probe impotriva dumnealui, noi trebuia sa colaboram pentru realizarea unui proiect, nu s-a pus niciodata problema de ceva fraudulos sau impotriva legii. Eu nu am venit cu tehnica sa incerc sa-l prind pe domnul Cuc intr-o postura neconforma”.

„Ultimul meu scop e sa fac un scandal mediatic din compania TAROM. In 20 iunie mi-am inceput mandatul interimar de director general al Tarom la solicitarea domnului ministru Cuc. M-a sunat, m-a chemat si m-a rugat sa raman pentru a prelua pozitia de director general al Tarom, in vederea eficientizarii dupa un plan coerent care sa permita o accesare de finantare pe baza unui ajutor de stat. Relatiile de colaborare cu domnul Cuc au inceput foarte bine, in sensul ca eu l-am intrebat ce asteapta de la mine si ca daca ne intelegem si avem viziuni similare voi ramane in aceasta functie. Daca nu, ma voi retrage. Domnul Cuc mi-a zis atat: „Doamna, eu vreau sa salvez TAROM si ma bazez pe dumneavoastra”, a subliniat fosta sefa a operatorului aerian national.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: