Cuibul de viespi de la Apele Romane. DNA l-a prins pe un deputat PNL ca a cerut 500.000 de lei pentru a interveni in alegerea directorului Apelor Romane

politica

Deputatul liberal Corneliu-Mugurel Cozmanciuc, presedintele PNL Neamt, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi promis numirea unei anumite persoane la conducerea Administratiei Nationale „Apele Romane”, pentru care a cerut 500.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marti,  procurorii anticoruptie din Bacau au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Corneliu-Mugurel Cozmanciuc pentru trafic de influenta.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Vlad Marcoci, la data faptei inginer in cadrul Administratiei Nationale „Apele Romane” (ANAR), pentru cumparare de influenta si un administrator al unei societati comerciale, pentru instigare la cumparare de influenta.

Procurorii anticoruptie noteaza in rechizitoriu ca, in perioada 4 – 27 noiembrie 2019, Corneliu-Mugurel Cozmanciuc ar fi pretins de la Vlad Marcoci 500.000 de lei, lasand sa se creada ca va interveni pe langa ministrul Mediului, Apelor si Padurilor din acea perioada pentru ca acesta sa numeasca in functia de director general al Administratiei Nationale „Apele Romane” o persoana apropiata de omul de afaceri.

„Banii urmau sa fie remisi in doua transe, iar cel care trebuia sa asigure plata era omul de afaceri. Numirea respectiva nu s-a mai produs, deoarece, in data de 21 ianuarie, in functia de director general al ANAR a fost numita o alta persoana”, arata anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Mai mult despre:

Comentarii: