Culisele sedintei CEX. Oprisan si Ciolacu s-au injurat pe holurile PSD, Olguta Vasilescu a sarit la gatul lui Dancila

politica

Marian Oprisan, sustinator al Vioricai Dancila, si Marcel Ciolacu, sustinator al lui Paul Stanescu, s-a injurant pe holurile sediului PSD din Baneasa, vineri, in timpul sedintei CEX al PSD. Oprisan s-a plans apoi in fata celorlalti pesedisti de modul in care a fost tratat de noul presedinte al Camerei Deputatilor.

Discutiile in Comitetul Executiv au fost extrem de tensionate, la un moment dat Marian Oprisan si Marcel Ciolacu s-ar fi injurat pe holurile sediului PSD din Baneasa, potrivit unor surse din partid, citat de Europa Libera. Momentul a fost povestit in interiorul sedintei de Marian Oprisan, care le-a spus colegilor ca a fost injurat de Ciolacu. Presedintele Camerei Deputatilor i-a spus premierului Dancila ca nu l-a injurat pe Oprisan. Tot in cadrul sedintei, Natalia Intotero, viitorul ministru pentru Diaspora, a fost oprita sa vorbeasca de colegi, care i-au spus ca doresc sa ii asculte pe altii.

Sedinta a inceput cu discursul Vioricai Dancila care a anuntat ca propune convocarea rapida a unui Congres pentru modificarea Statutului, dar si pentru alegerea noii echipe de conducere. Ea a fortat lucrurile cu precizarea ca „mandatul sau este la dispozitia partidului”. In fata Comitetului Executiv, premierul a facut o pledoarie pentru acest Congres rapid. La scurt timp dupa interventia Vioricai Dancila, Paul Stanescu s-a ridicat de la prezidiu si a anuntat ca isi da demisia din functia de presedinte executiv, invocand motive personale. Dupa ce a vorbit, Stanescu a parasit sala.

„Ne-a picat falca cand l-am auzit pe Stanescu. Nu ne-a anuntat ca doreste sa isi dea demisia”, au spus surse din Comitetul Executiv al PSD. Imediat, mai multi colegi i-au cerut lui Stanescu sa revina asupra deciziei, chiar si premierul Dancila transmitandu-i sa nu plece. La revenirea in sala, Stanescu s-a dus prima data in primul rand, el nemaidorind sa ia loc la prezidiu. Dupa o discutie cu Marcel Ciolacu, el a revenit impreuna cu acesta la masa la care se afla si Viorica Dancila.

Si Olguta Vasilescu a fost foarte nervoasa. Ea i-a transmis premierului ca nu intelege graba pentru Congres, un mesaj asemanator avand si Gabriela Firea. La plecarea din sediul PSD, Olguta Vasilescu, dar si Gabriela Firea, au spus ca nu vor sa candideze pentru functia de presedinte PSD.

Surse din PSD au precizat ca nu inteleg schimbarea de pozitie a Vioricai Dancila, existand chiar suspiciuni ca decizia a venit din afara partidului.

“Chiar credeti ca atunci cand vrei sa schimbi lucrurile in bine, sa fii la comanda cuiva? Va garantez ca nu am comanda de la nimeni, singura mea comanda este cea de la PSD, de la forurile statutare. In rest, va asigura ca toate aceste discutii, asa vreti sa spuneti dumneavoastra ca s-a impus decizia, votul a demonstrat ca a fost o decizie care s-a stabilit printr-un vot al majoritatii. Si la mine in Guvern, daca exista o parere impotriva si majoritatea sunt pentru, parerea care conteaza este cea care este sustinuta. Daca rezultatul era sa nu se faca acest Congres, atunci tineam cont de acest vot. Eu trebuie sa tin cont de majoritate”, a fost raspunsul Vioricai Dancila cand a fost intrebata daca a luat decizia influentata din afara partidului.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: