Culmea HOTIEI la nivel inalt: A furat 50 km de AUTOSTRADA. Bucatile au fost vandute pe bani grei

externe

Un oficial al sistemului penitenciar a fost retinut in Rusia, fiind acuzat ca a furat 50 de kilometri de autostrada, relateaza BBC.

Politia a declarat ca Alexander Protopopov, adjunctul sefului sistemului penintenciar din Rusia, supraveghea dezmembrarea drumului din Komi, o regiune din nord. Ulterior, acesta a vandut cele 7.000 de placi de beton armat pentru propriul profit, au mai spus autoritatile. Oficialii considera ca aceasta afacere a costat guvernul in jur de 80.000 de dolari.

Drumul a fost „dezmembrat si carat cu masinile” de-a lungul a peste un an, intre 2014 si 2015, a spus comitetul de investigatie intr-o declaratie citata de agentia de stiri AFP. Placile de beton au fost apoi revandute pentru profit de catre o companie comerciala.

Protopopov a fost seful sistemului penitenciar din regiunea Komi intre 2010 si 2015, fiidu-i acordate onoruri, precum o medalie pentru a fi creat „unitate spirituala”. Acesta a fost arestat miercuri, riscand sa fie acuzat de instrainarea proprietatii statului folosindu-se de o pozitie oficiala, ce i-ar putea aduce 10 ani de inchisoare.

Un alt oficial al sistemului penitenciar, seful coloniei penale si un om de afaceri se afla de asemenea sub investigatie.

Republica Komi este o regiune imensa din nordul indepartat al Rusiei, in cea mai mare parte fiind acoperita cu paduri. Are cantitati semnificative de resurse naturale, precum petrol, gaz si lemn.

Constructia de dumuri esta unul dintre cele mai corupte sectoare ale economiei rusesti, avand costuri mai mari decat ale unor proiecte similare din alte tari. Constructia unei autostrazi montane pentru Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci a costat aproximativ 8 miliarde de dolari, presa din Rusia spunand ca ar fi costat la fel de mult sa acopere drumul de 48 de kilometri cu caviar.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: