Culmea nesimtirii. Tudorel arunca acum totul in carca lui Ciordache si se zugraveste erou al luptei pentru justitie

politica

Fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, revine cu „simple precizari” intr-o incercare penibila de a scapa de orice fel de responsabilitate in privinta masacrarii legislatiei penale si a eliberarii infractorilor periculosi prin recursul compensatoriu.

El neaga ca a avut vreun rol in infiintarea Sectiei Speciale, desi chiar el a cerut infiintarea unei „directii” de anchetare a infractiunilor magistratilor si sustine ca s-a opus legii recursului compensatoriu. De asemenea, neaga orice implicare in privinta masacrarii legislatiei penale, aruncand totul in carca lui Florin Iordache si a Comisiei Speciale din Parlament.

Citeste si: Disperat ca va fi dat afara si din Universitate, Tudorel minte sfidator. Este contrazis chiar de site-ul Ministerului Justitiei

Tudorel incearca apoi sa faca pe eroul, aratand ca a fost schimbat pentru ca s-a opus amnistiei si gratierii.

Mesajul integral:

Simple precizari !

I – Proiectul de Lege pentru modificarea celor trei legi ale justitiei, impreuna cu solicitarea de aviz din partea Comisiei de la Venetia, au fost preluate, de la MJ, de catre Comisia speciala din parlament, inainte ca acestea sa ajunga la Guvern. Peste o saptamana, dintr-un proiect de lege au aparut trei proiecte, la initiativa unui numar de 11 parlamentari, cu multe, foarte multe modificari, printre care si aparitia Sectiei speciale, s-a renuntat la solicitarea avizului Comisiei, urmand apoi intreaga odisee parlamentara.

II – Legea privind recursul compensatoriu a fost initiata in 2016, in procedura parlamentara MJ a emis aviz negativ, iar in controlul de constitutionalitate a sustinut neconstitutionalitatea acesteia.

III – In iulie 2017, Guvernul a aprobat proiectul de lege, initiat de catre MJ, pentru modificarea Codului penal, in acord cu deciziile CCR, precum si pentru transpunerea Directivei privind confiscarea extinsa. Proiectul de lege a fost transmis la Parlament, a fost preluat de catre Comisia speciala, pe care l-a modificat in mod substantial, adaugand numeroase solutii legislative declarate neconstitutionale. Pe cale de consecinta, dupa doi ani, Codul penal nu a fost modificat in acord cu deciziile CCR, iar Directiva privind confiscarea extinsa nu a fost inca transpusa in legislatia nationala.

In prezent, proiectul de lege se afla in controlul de constitutionalitate. In situatia admiterii unora dintre obiectiile de neconstitutionalitate, proiectele de lege se vor intoarce in parlament. In situatia respingerii obiectiilor de neconstitutionalitate, proiectele de lege vor fi transmise pentru promulgare !

IV – Dintre motivele revocarii de la MJ, cu titlu exemplificativ:
1. refuzul de promovare a OUG privind amnistia si gratierea;
2. refuzul de promovare a OUG pentru modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala, prin preluarea unora dintre solutiile din proiectele de lege;
3. refuzul de avizare favorabila a proiectului de act normativ privind infiintarea Fondului Suveran;
4. „refuzul ” de avizare a unor proiecte de acte normative, mai inainte ca acestea sa fi ajuns la MJ !

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: