Culmea pandelismului. Firea ii cere demisia lui Nicusor Dan desi acesta inca nu si-a preluat mandatul de primar

politica

Gabriela Firea i-a cerut, joi, lui Nicusor Dan sa demisioneze din functia de primar desi acesta nu a fost investit oficial in functia de primar. Nicusor Dan a acuzat, joi, ca PSD si Firea au depus 52 de contestatii impotriva sa la tribunal pentru a-l impiedica sa-si preia mandatul.

„Domnul Nicusor Dan ne-a promis in campanie ca, imediat cum intra in primarie, va curge lapte si miere in Bucuresti, se va rezolva instantaneu, pentru ca are sprijinul Guvernului, problema apei calde si a caldurii, de asemenea, se va rezolva imediat problema traficului, pentru ca are o relatie buna cu Guvernul si CNAIR. Si, de asemenea, se va rezolva imediat problema poluarii, deoarece guvernul este condus de PNL si ministrul Mediului este tot din PNL. Aceste pasari de responsabilitate nu vor tine mult, iar cetatenii ii vor da votul de blam. Dumnealui a spus ca in maximum o luna, rezolva si cu apa calda si caldura, dar si transportul si poluarea.

Daca va veni lunar sa spuna ca de fapt eu sunt primar general, atunci sa isi dea demisia. Mesajul meu este ca luni-marti sa depuna juramantul si pe urma sa isi dea demisia. Sa se organizeze din nou alegeri locale. Este clar ca nu are capacitatea profesionala si energia personala pentru a manageria un oras atat de greu, din punct de vedere administrativ, ca Bucurestiul”, a mai spus Gabriela Firea.

„De cateva zile, primarul ales aduce atingere magistratilor, spunand ca asculta de un ordin politic. PSD e in opozitie, eu sunt fostul primar. Totusi, am obligatia, nu numai legala, ci si morala, sa imi duc mandatul la bun sfarsit, adica prima zi dupa depunerea juramantului de catre noii consilieri si noul primar”, a mai spus Firea la Antena 3.

Primarul ales al Capitalei, Nicusor Dan, a organizat joi o conferinta de presa in fata Primariei Generale pentru a scoate in evidenta faptul ca nu si-a preluat mandatul dupa patru saptamani de la castigarea alegerilor. El a acuzat-o pe Gabriela Firea de „sicane”: „Remarc atitudinea resentimentara si rautatea si rea-vointa unui personaj care a pozat in ani de zile in intruchiparea virtutilor crestine”.

„Sicanele penibile ale PSD prin care incearca in mod iresponsabil sa intarzie preluarea mandatului. Suntem la 4 saptamani de la alegeri, sunt multe orase in care primari si-au preluat mandatele si au inceput sa rezolve probleme. La Bucuresti, o sa mai asteptam cel putin o saptamana. Vorbim de 52 de cereri de apel pe care le-au facut consilierii ai PSD si apropuatu ai PSD la hotarea tribunalului prin care mi-a fost validata canditura. Cererile vor fi discutate luni.

Sunt motive ridicole: frauda electorala, in stilul conspirationist al PSD. Cererile sunt copy-paste, se preiau inclusiv greselile de ortografie. Se cere reluarea alegerilor locale in Bucuresti, daca va puteti inchipui.

In ultimele 4 saptamani, primarul Bucurestiului a fost Gabriela Firea, azi primar este Gabriela Firea. Daca cineva are o problema cu apa calda, sa il intrebe pe primarul in functie. Si-a abandonat mandatul, si-a abandonat obligatiile legale, inclusiv in ce priveste coronavirusul.

Remarc lasitatea fostului primar PSD Firea care si-a pus subordonatii sa semneze aceste contestatii si nu a semnat ea insasi. Mai remarc atitudinea resentimentara si rautatea si rea-vointa unui personaj care a pozat in ani de zile in intruchiparea virtutilor crestine.

Am vorbit de o caracatita de interese, acesta este motivul tergiversarii. Acesti oameni vor sa acopere ce au facut in timpul mandatului, ma voi uita la toate actele pe care le-au emis in aceasta perioada”, a declarat Nicusor Dan in fata Primariei Generale.

Mai mult despre:

Comentarii: