Categories: news

Culmea prostiei la Antena 3. Poza de la mitingul PSD-ALDE pentru a demonstra ca protestatarii din Piata sunt anarhisti

Antena 3 a sustinut, luni seara, intr-o emisiune realizata de Sandra Stoicescu, ca printre protestatarii din Piata Victoriei s-au aflat si anarhisti din gruparea Antifa (miscare globala antifascista). Pentru a-si sustine teoriile, Stoicescu a postat o fotografie cu Claudiu Craciun, participant la proteste, purtand un tricou pe care scria „Antifascista”. Insa fotografia a fost facuta chiar la un miting PSD-ALDE din 9 iunie.

„Aseara a aparut aceasta fotografie la un post TV, cu intentia de a demonstra ca violentele de vineri seara au fost provocate de miscarea globala anti-fascista. Sa le luam pe rand.

Protestele de vineri seara nu au nimic cu Antifa, care desi exista in Romania, este prea firava pentru a conta in strada. In plus, protestele sunt la dreapta, Antifa nu are motive sa mearga la ele. Are insa motive sa se solidarizeze cu protestatarii atunci cand statul apeleaza la violenta si forta bruta.

Probabil postul vrea sa se bage in seama cu Trump si sustinatorii lui din Alt-right-ul american, altfel nu vad legatura. Dar daca Antifa este activa la proteste, inseamna ca guvernul PSD-ALDE aparat de postul TV, este fascist. Ce spuneti dragi jurnalisti, este?

Povestea asta a fost construita in jurul colegului Mihail Bumbes, el era personajul violent, prezent la toate protestele, inclusiv la acestea. Graba i-a facut sa imi puna poza mea in loc de a lui. Si chiar si asa, povestea violentei nu tine. Mihai, cu mine si cu altii, am fost foarte aproape de incidentul cu lovirea celor doi jandarmi si am incercat sa oprim asta. Deci este exact invers.

Ironia finala a acestei situatii este faptul ca fotografia cu mine purtand tricoul Antifascista Siempre, nu a fost facuta la protestul din 10 august, ci la marele miting PSD-ALDE din 9 iunie. Am trecut pe acolo in semn de solidaritate cu participantii, in drum spre Pride. Nu vad de ce i-ar fi deranjat, ma astept de la niste social-democrati si liberali sa fie in felul lor Antifa, si nu opusul acesteia.

In toata confuzia si improvizatia jurnalistica de aseara, un singur lucru l-au nimerit, stanga independenta, prin mesaje sau prezenta fizica, s-a solidarizat cu protestatarii impotriva violentei si brutalitatii guvernamentale”, a scris Craciun pe Facebook.

De altfel, in trecut, Claudiu Craciun era des invitat la Antena 3.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

11 minute ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

25 de minute ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

41 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

O oră ago