Culmea prostiei. Viorica Dancila lanseaza un nou atac absurd la adresa lui Iohannis in cazul tragediei din Caracal

politica

Premierul Viorica Dancila anunta, dupa demisia sefului STS, Sorinel Vasilca, „ca presedintele Iohannis nu a avut nicio reactie si nu a luat nicio masura in privinta sefului STS”.

„Salut demisia sefului STS, pe care, insa, mi-as fi dorit sa il motiveze ascultarea vocii societatii si responsabilitatea fata de serviciul pe care l-a condus. Mi-as fi dorit sa nu vedem atata aroganta din partea domnului Vasilca. Aceasta demisie era necesara din prima zi, pentru gestionarea defectuoasa a cazului de la Olt, nu pentru prejudiciile de imagine aduse institutiei. Este nepermis ca intr-o asemenea situatie seful STS sa ne vorbeasca de imagine”, afirma Dancila, luni, intr-o postare pe Facebook.

Viorica Dancila spune ca nu poate sa nu remarce „ca presedintele Iohannis nu a avut nicio reactie si nu a luat nicio masura in privinta sefului STS”.

„Nu pot sa nu remarc ca presedintele Iohannis nu a avut nicio reactie si nu a luat nicio masura in privinta sefului STS. In mod normal, Presedintele ar fi trebuit sa il demita. Vedem deci cum, la domnul Iohannis si sefii de institutii pe care ii numeste, firescul se intampla tarziu si avand la baza motivatiile gresite”, sustine Dancila.

Ea raspunde si solicitarii liderului USR, Dan Barna.

„Mai asistam astazi la o iesire heirupista – la fel de intarziata si plina de amatorism – si din partea domnului Barna, caruia ii voi spune atat: deciziile care se impun vor fi luate de catre Executiv in baza analizelor si rapoartelor emise de grupul de lucru condus de domnul Raed Arafat. De asemenea, voi solicita convocarea de urgenta a Parlamentului in sesiune extraordinara si vom implementa deciziile prin OUG. Guvernul nu va pierde timpul”, mai spune Dancila.

Ea adauga ca primeste „in fiecare zi concluzii din partea grupului de lucru, pe care le analizam impreuna si pe care le vom transpune in masuri legislative, tinand cont de legislatia existenta si de deciziile CCR”.

„Fac aceasta precizare in legatura cu informatiile aparute in spatiul public despre cartelele prepay. Cunoastem bine deciziile CCR in domeniu si le vom avea constant in vedere. Nu va exista nicio masura legislativa care sa contravina acestor decizii care sunt obligatorii pentru fiecare cetatean roman. Asistam deja la nepermis de multa politizare a acestui subiect. Am facut inca de vineri un apel la decenta si responsabilitate, principii pe care ‘candidatii’ le calca zilnic in picioare”, afirma Dancila.

Seful Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Sorinel Vasilca, a demisionat din functie, luni, spunand ca a facut acest lucru „pentru a nu afecta prestigiul institutiei”.

Potrivit unui comunicat de presa, Ionel Sorinel Vasilca si-a inaintat demisia din functia de director al Serviciului de Telecomunicatii Speciale presedintelui Romaniei, incepand cu 29 iulie.

El precizeaza ca „demisia nu a fost depusa ca urmare a existentei unei sincope, inadvertente sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovatie in exercitarea functiei de preluare si localizare a apelurilor de urgenta 112 de catre STS, a neglijentei mele in serviciu, a tratarii superficiale sau a neasumarii responsabilitatilor care privesc datoria mea si a tuturor angajatilor de a garanta functionarea continua a serviciilor speciale, de cooperare si a celor pe linia 112”.

„Demisia a fost inaintata pentru a nu afecta prestigiul institutiei”, arata Vasilca.

Mai mult despre: ,

Comentarii: