Culmea SARACIEI este in judetul lui Dragnea. O familie din Teleorman s-a imprumutat la banca pentru a-si trimite copiii la SCOALA

news

Judetul Teleorman, condus peste 10 ani de actualul presedinte al PSD, este unul dintre cele mai sarace din Romania. O familie din acest judet a trebuit sa faca un imprumut la banca pentru a-si putea trimite copiii la scoala.

Familia Pandele din Scriostea a facut un credit de 750 de lei la banca pentru a cumpara rechizite si ghiozdane celor sase copii care merg la scoala, informeaza Adevarul. Sotii Pandele au noua copii. Ei traiesc din pensia de 500 de lei cu care Ion Pandele s-a ales dupa 33 de ani de munca. Venitul le este completat de alocatiile copiilor, ceea ce inseamna inca 500 de lei. Cu un venit lunar de aproape 1000 de lei, familia Pandele traieste, luna de luna, la limita supravietuirii.

”Avem noroc cu pensia, ca asa putem lua credit. Mergem cu doua credite in paralel. Am mai facut unul cand am amenjat casa si acum am luat 750 de lei ca sa pregatim copiii de scoala”, spune Ion Pandele. Cu banii imprumutati, parintii au cumparat cateva ghiozdane, uniforme, rechizite si cateva haine.

”Nu le-am luat la toti ca nu ne-am permis. Cei mai mici mai iau din hainele purtate de fratii mai mari. Atat ne-am permis deocamdata. Fara credit nu am fi reusit. Ca sa ii pregatim de scoala pe toti insemna mai mult decat castigam noi in doua luni”, spune tatal.

Premianta familiei viseaza sa ajunga politist Loredana, eleva in clasa a IV-a, este mandria familiei Pandele. In ciuda dificultatilor materiale, fetita a reusit an de an sa termine scoala cu premiul I. ”Ei ii place scoala. De 1 iunie a luat locul I pe scoala la un concurs de desen. Este foarte constiincioasa. Dupa ce vine de la scoala, se apuca de teme imediat”, spune mama fetei. Loredana viseaza sa ajunga politist, vrea sa mearga la liceu si sa reuseasca sa fie admisa la facultate.

In ciuda neajunsurilor si a luptei zilnice pentru supravietuire, familia Pandele isi indeamna copiii sa mearga la scoala si n-ar concepe ca vreunul dintre copii sa abandoneze scoala: ”Le-am spus sa invete carte. Ai carte, ai parte. Ca sa aiba o viata mai buna, trebuie neaparat sa mearga la scoala si sa invete. Numai asa o sa reusesca in viata”.

Cine vrea sa intinda o mana de ajutor celor sase copii ai familiei Pandele se poate adresa Primariei Scrioastea-0247.459.406.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: