Culmea stupizeniei la Iasi. Jandarmii au AMENDAT actorii dintr-o piesa de teatru pentru ca „au adus jigniri, in general” – VIDEO

news

O piesa de teatru care se desfasura in aer liber la Iasi, in Piata Unirii, a fost intrerupta de jandarmi pentru ca actorii au adus „injurii” si au „tulburat linistea publica”. Unul dintre actori interpreta chiar un jandarm.

Piesa de teatru a fost sustinuta de Compania Aualeu din Timisoara in cadrul Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tanar (FITPTI). Actorii au prezentat „un spectacol de teatru fara decor, muzica, efecte, costume, fum, figuratie, dar la care in schimb se rade. O tragicomedie politica, sociala si umana, in care personaje sunt un jandarm si o protestatara”.

piesa

Piesa nu a fost insa pe placul jandarmilor, care au intervenit si au cerut legitimarea actorilor. „Conform Legii 61/1991, proferarea de injurii, cuvinte jignitoare la adresa altor persoane se pedepseste cu amenda”, si-a motivat reprezentantul Jandarmeriei decizia.

Actorii au incercat sa explice ca ei n-au jignit pe nimeni, ca a fost o piesa de teatru, insa jandarmii au insistat: „S-au adus jigniri, in general!”

Foto: Facebook/Andrei Dascalescu

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: