Culmea, tocmai PSD il acuza pe Nasui de „birocratizare”: „Kafka ar fi fost invidios pe Nasui, pentru ceea ce a reusit sa realizeze in Ministerul Economiei”

politica

Motiunea simpla a PSD „O Romanie in agonie cu Nasui la Economie”, depusa la Senat, este „pe deplin justificata si foarte asteptata” de catre antreprenorii din Romania, a declarat miercuri senatorul PSD Radu Oprea.

„Am depus astazi la Senat motiunea simpla impotriva ministrului Economiei ‘O Romanie in agonie cu Nasui la Economie’, este titlul acestei motiuni. O motiune pe deplin justificata si foarte asteptata de catre antreprenorii din Romania, pentru dezastrul pe care l-a lasat domnul Nasui, in cele 70 de zile de cand este la carma Ministerului Economiei”, a precizat Oprea.

El a sustinut ca ministrul Economiei „nu are nicio viziune si niciun mesaj pentru antreprenori”.

„Am vazut ca a inchis toate programele bune pentru economie. Ieri am avut o discutie cu industria confectiilor, cu industria textila, care este poate a doua industrie care este afectata de pandemie si de criza economica din Romania. Peste 60.000 de locuri de munca s-au pierdut intr-un an de zile. Ne-au spus ca nu a fost nicio masura pentru ei, nu au gasit niciun sprijin, nu au reusit sa se autorizeze si nu au reusit sa vanda in Romania mastile si echipamentele de protectie pe care le vand astazi in Franta. Jandarmeria franceza, spre exemplu, poarta mastile romanesti, exemplele sunt numeroase”, a afirmat senatorul, citat de Agerpres.

In opinia lui Oprea, ministrul Economiei ar trebui sa plece, pentru ca exporturile romanesti „sufera”, programul pentru promovarea exporturilor „este inchis”, programul pentru internationalizarea companiilor romanesti, care sustinea de asemenea exporturile, „este inchis”, iar ministerul pe care il conduce este „intr-o deplina ilegalitate”.

„Start-up nation – lipseste un sfert de miliard pentru a incheia toate platile din editia a II-a. Despre editia a III-a nici nu mai este vorba. Insista foarte tare domnul ministru Nasui pe vanzarea pachetelor de actiuni la companiile profitabile de stat, desi oricare antreprenor din Romania si oricare cetatean stie ca in aceasta perioada de criza economica nu vinzi sub nicio forma, pentru ca ai vinde in pierdere (…). Nici astazi domnul Nasui, dupa 70 de zile, nu exista o Hotarare de Guvern care sa defineasca acel minister. El se afla intr-o deplina ilegalitate astazi cand vorbim, pentru ca, din punctul de vedere al ordonatorului principal de credit, este unul singur, este o hidra cu doua capete – Ministerul Economiei si Ministerul Energiei. Cred ca este intr-o ilegalitate profunda in acest moment domnul Nasui si acestea sunt doar o parte din motivele pentru care acest ministru trebuie sa plece acum din fruntea ministerului”, a mentionat Oprea.

Senatorul social-democrat il acuza pe actualul ministru al Economiei si de birocratizare.

„Stiti bine ca debirocratizarea este una dintre temele lui, cu care si-a facut campanie pentru a putea deveni candidatul pentru Ministerul Economiei, sa fie numit de catre USR PLUS. Daca ne uitam in toate mesajele pe care antreprenorii care au aplicat, in masura doi si in masura trei, pe care le-au transmis, veti vedea ca este o birocratie infernala, de negandit. Kafka ar fi fost invidios pe Nasui, pentru ceea ce a reusit sa realizeze in Ministerul Economiei. Deci debirocratizarea este doar un slogan, in realitate, pentru antreprenori, ceea ce se intampla in Ministerul Economiei cu decontarile este un infern”, a mentionat Radu Oprea.

Cat priveste sansele ca motiunea sa treaca, Oprea si-a exprimat speranta ca o parte dintre colegii din coalitia de guvernare vor vota alaturi de PSD.

„Speram ca o parte dintre colegii care sunt astazi in coalitia de guvernare sa voteze alaturi de noi, sunt cunoscute certurile care sunt astazi si vizibile, certurile dintre ministri. Evident ca premierul Florin Citu nu poate sa conduca Guvernul acesta, unde, de fapt, sunt trei guverne”, a incheiat senatorul.

Mai mult despre: ,

Comentarii: