Culmea tupeului: o soferita ramasa fara permis dupa ce a mers cu 114 km/h prin localitate a contestat decizia, pe motiv ca politistul „nu avea ordin de serviciu pe acel sector de drum”

news

soferita, Tesla, permis, tupeu, viteza

O soferita lasata fara permis dupa ce a condus cu 114 km/h pe un tronson de drum pe care limita maxima era 50 km/h a dat in judecata Politia, cerand anularea sanctiunii. Femeia se afla la volanul unei masini Tesla si circula pe DN 64, in judetul Valcea, cu 114 km/h, pe un tronson cu limita maxima permisa de 50 km/h.

Depistata de aparatul radar, ea a fost trasa pe dreapta, sanctionata cu avertisment si lasata fara permis pentru trei luni, legea stabilind clar ca pentru viteze care depasesc cu mai mult de 50 km/h limita admisa se suspenda dreptul de a conduce.

Printr-un proces deschis la Judecatoria Valcea, soferita a contestat insa procesul-verbal de contraventie, aratand ca „agentul de politie nu avea ordin de serviciu pe acel tronson de drum pentru care a aplicat sanctiunea si nu i-a prezentat nicio inregistrare video din care sa rezulte ca ar fi savarsit contraventia pentru care a fost sanctionata”.

Judecatoria Ramnicu Valcea a mentinut totusi procesul-verbal, intrucat„suportul probator pe care se sprijina procesul-verbal de contraventie trebuie sa fie generat prin mijloace care corespund din punct de vedere tehnic”. „Intimatul (n.r. Politia) a depus la dosarul cauzei un CD ce cuprinde inregistrarea realizata de aparatul radar la momentul savarsirii contraventiei. Instanta constata ca intimatul a facut dovada, in cauza, ca cinemometrul cu ajutorul caruia a fost masurata viteza de deplasare a autoturismului condus de petent era verificat din punct de vedere metrologic la data constatarii faptei”, se arata in sentinta Judecatoriei Ramnicu-Valcea, care nu este definitiva.

Astfel, considerand ca fapta pentru care soferita a fost lasata fara permis exista, iar procesul-verbal respecta rigorile legii, Judecatoria Ramnicu-Valcea a mentinut sanctiunea aplicata de politist.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: