politica

Cum a atacat-o Bode pe Emilia Sercan in Parlament: „Jurnalista nu se delimiteaza de demersul disperat al USR”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, in plenul Camerei Deputatilor, ca motiunea simpla depusa impotriva sa reprezinta „un atac politic concertat”, iar acuzatiile de plagiat privind teza de doctorat nu au legatura cu realitatea si „niste analfabeti functionali” incearca sa il denigreze si il „rastignesc in piata publica” cu privire la parcursul academic si profesional.

„Ma adresez, in primul rand, colegilor semnatari ai motiunii. Este evident pentru toata lumea ca aveti idei putine si fixe, deci nu pot sa ma declar surprins de ideea voastra de a mai depune o motiune. Recunosc ca ma surprinde insa anduranta pe care o aveti la penibil si la ipocrizie. Ati compus trei pagini in care ati reusit sa mentionati Ministerul Afacerilor Interne o singura data si atunci gresit, dar numele unui jurnalist, Emilia Sercan, si al USR l-ati mentionat de 12 ori. Foarte interesant, o premiera pentru tribuna Parlamentului. Probabil ca este parte dintr-o strategie a dumneavoastra. Ramane de vazut, pentru ca, din pacate, acesta este motivul adunarii noastre de azi: sa asistam la abuzarea unui mecanism constitutional in scop electoral si astfel sa se mai auda de cele doua formatiuni de dezertori”, a afirmat Bode.

El a sustinut ca pana la „dezertarea” USR de la guvernare nu a interesat pe nimeni teza sa de doctorat, mentionand ca, in ultimele luni, USR „a cheltuit milioane de lei pe injurii, instigare la ura si acuzatii fara temei”.

Lucian Bode a transmis ca a respectat legea, prezentand pregatirea universitara si profesionala pe care o are.

„Sa stie toata lumea cat de plini de ipocrizie si minciuna sunteti. Cei care ma cunosc indeaproape stiu ca am facut scoala la timp si cu rezultate. In urma cu 30 de ani, am absolvit unul dintre cele mai bune licee din Salaj cu profil electrotehnic, iar in urma cu 25 de ani am obtinut licenta de inginer ca sef de promotie la Facultatea de electrotehnica si informatica din Oradea, cu examen de licenta 10”, a spus Bode, aratand ca si-a desfasurat activitatea 10 ani in domeniul energetic.

Potrivit lui Bode, dupa 20 de activitate, „care a vizat direct sistemul energetic national, inclusiv la inalt nivel ca fost ministru in coordonarea acestui domeniu” si „dupa o cariera profesionala in care a urcat fiecare treapta”, avea toata legitimitatea de a sustine o teza de doctorat pe aceasta tema.

El a precizat ca teza de doctorat are capitolul 5 „bazat pe experienta acumulata si valorificata in proiecte de lege care si astazi reglementeaza activitatea acestui domeniu important”.

Bode a mai spus ca lucrarea a respectat toate standardele.

„Astazi, niste analfabeti functionali incearca ma denigreze, ma rastignesc in piata publica cu privire la parcursul meu academic si profesional, unii care nu stiu sa-si intocmeasca un CV, care au absolvit o facultate in doi ani sau care se balbaie cand au de dat explicatii despre cum si-au dobandit diplomele de studiu. In 2018, respectand absolut toate reglementarile si standardele in vigoare atunci, rapoartele de similitudine, antiplagiat ale Univesitatii Babes – Bolyai, la rapoartele membrilor comisiei de sustinere, in urma sustinerii publice, teza mea a primit calificativul foarte bine si distinctia magna cum laude”, a mai sustinut ministrul.

In opinia sa, „totul este un atac politic concertat”. „Este nefireasca intensa promovare pe care USR o face unui jurnalist in aceasta motiune. Jurnalistul in cauza nu se delimiteaza de demersul disperat al USR. Am tot respectul pentru jurnalisti, se pune intrebarea: jurnalistul face politica USR sau USR se agata de de jurnalist”, a completat Bode.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Steven Seagal a inaugurat la Moscova un centru de arte martiale pentru militarii rusi. Afacerile lui Seagal din Rusia

Steven Seagal continua sa isi arate sprijinul pentru Rusia, de data aceasta inaugurand un nou…

2 ore ago

Coreea de Sud: O zebra s-a plimbat nestingherita timp de trei ore pe strazile aglomerate din Seul

O zebra s-a plimbat ore in sir pe strazile aglomerate ale capitalei Coreei de Sud,…

7 ore ago

Israel: Politia calare si tunurile cu apa pentru a dispersa protestatarii in Tel Aviv si Haifa. Zeci de persoane au fost arestate

Zeci de demonstranti au fost arestati, joi, in Tel Aviv si Haifa, in timp ce…

7 ore ago

TikTok „nu este un agent al Chinei”: directorul executiv Shou Zi Chew apara aplicatia in timpul audierilor tensionate din Congresul SUA

Directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, s-a confruntat ore intregi cu intrebari dure din…

7 ore ago