Cum a cazut Rusia in capcana la ONU: a votat chiar in favoarea rezolutiei care condamna „actiunile Rusiei in Ucraina”

externe

Serhii Kyslytsia, reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, anunta ca amendamentele la rezolutia ONU privind combaterea glorificarii nazismului [Proiectul de rezolutie privind combaterea glorificarii nazismului, a neonazismului si a altor practici care contribuie la alimentarea formelor contemporane de rasism, discriminare rasiala, xenofobie si intoleranta – n.r.], votate si de Rusia, au condamnat in esenta agresiunea militara a Rusiei impotriva Ucrainei.

„De-a lungul mai multor ani (incepand cu 2005), Rusia a incercat sa obtina votul Adunarii Generale a ONU asupra rezolutiei care, se presupune, urmareste sa combata glorificarea neonazismului. Cine nu s-ar alatura acestei cauze?

Dar proiectul de rezolutie a fost rastalmacit si manipulat de rusi. De aceea, Ucraina si SUA au votat intotdeauna impotriva. Propaganda rusa avea motiv sa afirme in mod fals ca ‘Ucraina si SUA nu condamna nazismul’. Este un truc ieftin pentru publicul rus”, a explicat Serhii Kyslytsia.

Kyslytsia a adaugat ca lucrurile au fost diferite in acest an.

Rusia a introdus din nou proiectul de rezolutie in timpul sesiunii celei de-a treia comisii (Sociala, umanitara si culturala) a Adunarii Generale a ONU.

„Datorita activitatii Ministerului ucrainean de Externe si a reprezentantilor permanenti la ONU, am reusit nu numai sa schimbam balanta voturilor in favoarea rezolutiei inselatoare, ci si sa introducem un nou amendament puternic. Aceasta vorbeste de la sine:

„[ONU] observa cu ingrijorare faptul ca Federatia Rusa a incercat sa isi justifice agresiunea teritoriala impotriva Ucrainei pe baza pretinsei eliminari a neonazismului si subliniaza ca utilizarea pretextului neonazismului pentru a justifica agresiunea teritoriala submineaza grav incercarile autentice de combatere a neonazismului’.

Pentru a vorbi mai clar, inseamna: ‘Ajunge cu minciunile, nimeni nu mai crede in prostiile despre neonazismul din Ucraina’.

Dar cel mai amuzant lucru este ca Rusia a ajuns intr-o capcana, deoarece a fost fortata sa voteze in favoarea rezolutiei chiar si cu acest amendament adoptat… Condamnandu-si astfel propriile actiuni. Si a votat”, a subliniat Serhii Kyslytsia, citat de Pravda.

Reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU a declarat ca Ucraina s-a asigurat ca acest vot a fost scos in evidenta la cel mai inalt nivel la Adunarea Generala a ONU.

„…cat de mult va prezenta presa rusa votul epic al lui Nebenzya (reprezentantul permanent al Rusiei la ONU – n.red.) asupra unei rezolutii care condamna Rusia si se pronunta impotriva agresiunii sale teritoriale impotriva Ucrainei?”, a adaugat Kyslytsia pe Telegram.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: