Cum a fost pacalita expertul-sef al Bancii Centrale a Rusiei. A transferat 1,6 milioane de ruble unor escroci

externe

Expertul sef al Bancii Centrale a Federatiei Ruse a fost pacalita de niste escroci, ea fiind convinsa sa transfere 1,6 milioane de ruble in conturile unei persoane necunoscute, anunta publicatia rusa Baza pe Telegram. Escrocii  s-au prezentat ca fiind angajati ai Departamentului de Securitate al bancii si ai FSB.

O poveste greu de crezut i s-a intamplat expertului sef al Bancii Centrale, Ekaterina, relateaza Baza. In dimineata zilei de 23 noiembrie, ea a primit un telefon de la un „angajat al bancii” care a semnalat o activitate suspecta in contul sau. Ekaterina a fost apoi transferata la un coleg, specialist in „departamentul de securitate” al Bancii Centrale. Asa a aflat ca cineva ar fi incercat sa ii aranjeze un imprumut.

In curand a fost pusa in contact cu o persoana si mai serioasa – Anton Volkov, un „ofiter FSB”. Ofiterul de securitate a informat-o pe expertul-sef ca, sub conducerea lui, ea se va implica acum in prinderea escrocilor bancari. Tot ce trebuia sa faca Ekaterina era sa ia imprumuturi si sa transfere banii in conturile specificate.

Planul, dupa toate aparentele, parea destul de profesionist. Astfel, expertul-sef al Bancii Centrale a luat credite de la doua banci si a transferat 1,6 milioane de ruble (aproximativ 25.000 de euro) unei persoane necunoscute. Dar apoi si-a dat seama ca in tot acest timp a avut de-a face cu escroci, pe care acum incearca sa-i gaseasca, isi incheie Baza relatarea.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: