Cum a fost posibil? Magistrat „toba de carte”: „O lege facuta pentru protectia infractorilor a omorat un om”

news

Jurnalistul Ionel Stoica, specializat pe justitie, relateaza o conversati cu un magistrat „toba de carte”, care i-a explicat cum a fost posibil ca politistii si procurorul sa stea in fata casei criminalului din Caracal asteptand sa se faca ora 06.00. Totul este din cauza masacrarii legilor justitiei de catre PSD.

„Un magistrat toba de carte imi tot spune de un an ca va fi dezastru pe infractiunile violente, omoruri, talharii si violuri, dupa modificarile aduse codurilor penale de PSD-ALDE. Situatia s-a agravat dupa eliberarile in masa facute in baza recursului compensatoriu.

Apoi mai sunt presiunile Inspectie Judiciare, Sectiei Speciale, Liei Savonea, Antena 3 sau Luju. Ce trebuie sa faci, risti sa fortezi legea stramba si sa ajungi in ghearele SS?

Nu uitati cum urla de bucurie gulerele albe atunci cand probele din dosarele lor sunt anulate din diferite motive procedurale: perchezitii informatice, interceptari, denunturi etc. Dosarul ramane gol, fara probe, si urmeaza achitarea. Concluzia procurorului: modificarile legislative au fost facute in favoarea infractorilor.

Adevarul este ca slabirea capacitatii de actiune a institutiilor din ultimii doi ani este un simptom al guvernarii PSD, pentru ca au indus in multi procurori si judecatori teama de a actiona, de a fi fermi.

‘Intrarea inainte de ora 6.00 in curtea criminalului presupunea ca ulterior procurorul din Sectia Speciala si ulterior judecatorii sa fi apreciat ca in cauza a fost aplicabila legitima aparare. Cred ca SS ar fi trimis in judecata procurorul de caz, pentru ca ei nu raspund de facto pentru achitari. Depinde de ce judecatori ar fi solutionat cauza. Cel mai probabil procurorul si politistii ar fi fost condamnati pentru violare de domiciliu pentru ca sunt putini judecatori care ar fi retinut legitima aparare, mai ales daca fata ar fi fost bine.

In al doilea rand, toate probele obtinute ar fi fost anulate in faza de camera preliminara, pentru ca la noi instantele refuza sa faca aplicarea exceptiilor de la doctrina fructului oprit asa cum este normal dupa modelul anglo- saxon.

Adica au combinat nulitatea, care e sanctiune de drept continental, cu excluderea, care e de drept anglo- saxon. Fara sa includa in lege si exceptiile de la acest principiu.

La noi e vraiste pe interpetarea legislatiei in acest caz. Asa ca daca intri inainte de ora 6.00 ai incalcat legea. Ceea ce inseamna ca proba va fi exclusa. Chiar daca criminalul este cu flexul langa victima. E vraiste si foarte riscant, pentru ca ar trebui tu, ca procuror, sa dovedesti intentia criminalui.

Asa ca procesual si pe lege s- a lucrat ca la carte. Uman nu, pentru ca o lege facuta pentru protectia infractorilor a omorit un om.

Am vazut ca Lia Savonea a mobilizat SS si Inspectia Judiciara sa sarute scuipatul pe obrazul dreptatii adus de fauritorii codului de procedura penala si de Parlament. Vor urla ca legea permitea intrarea in casa, ca si Bogdan Licu. Dar nu am asa ceva in lege. Pentru ca Parlamentul are si va avea alte preocupari. Ce nu au legatura cu salvarea de la moarte a unui copil din ghearele unui criminal in serie’”, a relatat Ionel Stoica.

Si fostul comisar Traian Berbeceanu pune punctul pe i in ce priveste reactia autoritatilor guvernamentale in cazul crimei de la Caracal. El aduce aminte ca liderii PSD sunt cei care au „hacuit legislatia penala”.

„Cei care au transformat tara intr-un paradis al infractorilor sunt acum zguduiti de cat sunt infractorii de periculosi.

Cei care au hacuit legislatia penala in folosul infractorilor sunt acum revoltati tocmai de vulnerabilitatile legislative.

Cei care au ridicat infractiunea la rang de demnitate publica sunt acum oripilati de ferocitatea infractorilor.

Incompetentii care au promovat incompetenti in cele mai importante functii din stat sunt cei care au sarit primii sa ceara demisii.

Fix aia sunt cei care ne vor cere inca o data votul! Mars ma de aici!”, a scris Berbeceanu pe Facebook.

Mai mult despre:

Comentarii: