Cum a fost posibil sa fie acceptata Plumb. Rares Bogdan dezvaluie culisele: Guvernul Dancila face intelegeri murdare cu FIDESZ-ul din Ungaria

politica

Europarlamentarul PNL Rares Bogdan acuza Guvernul Dancila ca a facut un „troc inacceptabil” cu partidul de guvernamant din Ungaria pentru a-si sustine reciproc candudatii pentru functiile de comisar european.

„Presedintele desemnat al Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, este o persoana extrem de bine informata, dar pentru a nu umili Romania, nu a blocat procedura nominalizarii comisarilor”, spune Rares Bogdan, dupa care dezvaluie culisele murdare ale aranjamentelor dintre PSD si FIDESZ.

„Ii cer doamnei Viorica Dancila, prim-ministrul Romaniei, sa retraga nominalizarea Rovanei Plumb pentru functia de comisar european!

Aceasta nominalizare reprezinta o sfidare la adresa institutiilor UE si o palma data romanilor onesti. Bilantul profesional al persoanei desemnate include, printre altele, locul codas obtinut de Romania in privinta fondurilor europene (28%) exact in timp ce Rovana Plumb conducea …Ministerul Fondurilor Europene. Rovana Plumb nu indeplineste criteriile de competenta necesare unei pozitii de inalta demnitate, iar asupra integritatii sale planeaza suspiciuni.

Presedintele desemnat al Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, este o persoana extrem de bine informata, dar pentru a nu umili Romania, nu a blocat procedura nominalizarii comisarilor.

Atrag atentia ca intelegerile subterane pe care le face Guvernul Dancila pentru a obtine sustinerea Rovanei Plumb contravin intereselor cetatenilor Romaniei. Totodata, aceste jocuri de culise plaseaza puterea politica de la Bucuresti in zona cenusie a respectarii valorilor Uniunii Europene.

Exact in aceste ore se petrece un troc inacceptabil: eurodeputatii socialisti romani promit sustinere la votarea candidatului Ungariei in schimbul sprijinirii Rovanei Plumb in comisii si in plen. Comisarul ungar pe care il sustine, astfel PSD este nimeni altul decat Laszlo Trocsanyi, fost ministru al Justitiei si artizan al unor legi care stau la baza declansarii unui conflict juridic de proportii intre Comisia Europeana si Ungaria. Din legile lui Trocsanyi, care au adus Ungaria in situatia activarii art. 7 din Tratat, s-au inspirat socialistii romani, iar consecinta poate fi devastatoare pentru sistemul juridic al tarii noastre.

Ii solicit doamnei Viorica Dancila sa inceteze a mai submina credibilitatea Romaniei si sa nu mai faca tranzactii pe seama cetatenilor ei!

Interesul national nu se negociaza! Bunastarea si siguranta cetatenilor Romaniei nu pot fi subiect de troc politic.

Plasarea Guvernului Dancila in trena FIDESZ reprezinta o tradare a intereselor romanilor, situatie care nu poate fi acceptata”, anunta Rares Bogdan pe Facebook.

Viorica Dancila a declarat, luni, ca „numirea Rovanei Plumb in functia de comisar european din partea Romaniei” reprezinta o reusita pentru tara noastra. Insa Rovana Plumb este doar propusa, ea trebuie sa treaca si de votul Parlamentului European. USR PLUS anunta deja ca nu va trece nici de comisiile parlamentului.

„Numirea Rovanei Plumb in functia de comisar european din partea Romaniei este o reusita pentru tara noastra. Este dovada si expresia increderii pe care presedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o are in capacitatea Romaniei si a comisarului desemnat de a exercita cu succes acest mandat”, scrie Dancila, luni, pe Facebook.

Mai mult despre: ,


Comentarii: