Cum a incercat Oprea sa isi STEARGA urmele. Seful DIPI a dat ordin sa fie DISTRUSE documente

news

Procurorii DNA spun ca au fost distruse probe care demonstrau implicarea lui Gabriel Oprea in cheltuielile nejustificate facute din banii Serviciului intern pentru combaterea coruptiei din MAI, informeaza Digi24. Informatia apare in rechizitoriul prin care fostul ministru al Internelor a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu.

Un martor din dosar le-a declarat procurorilor ca, in noiembrie anul trecut, dupa demisia Guvernului Ponta, a fost chemat in biroul sefului DIPI, secretarul de stat Nicolae Gheorghe. Acesta i-ar fi cerut sa gaseasca o cale de distrugere a documentelor care atestau unele cheltuieli facute din bugetul serviciului.

Martorul sustine ca ar fi spus ca nu poate face acest lucru in lipsa unui audit intern. Tot acesta le-a spus procurorilor ca actele ar fi fost totusi distruse, chiar in timpul unui control care avea loc la DIPI. Anchetatorii spun ca printre documente s-ar fi aflat si cele pentru unele cheltuieli, inclusiv autoturismul de lux achizitionat din banii DIPI si folosit exclusiv de Gabriel Oprea.

Fostul ministru de Interne este suspectat ca ar fi beneficiat de o masina de lux si un jacuzzi, ambele cumparate din banii serviciului secret al Ministerului de Interne.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: