Cum a inchis gura Fiscului o firma de taxi controversata. A pus-o directoare pe fiica sefului ANAF

news

Nicoleta Schroeder, fiica lui Gelu Stefan Diaconu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), conduce operatiunile din Romania ale Uber, compania care a bagat spaima in taximetristi, scrie Ziarul Financiar.

Tanara a fost recrutata inca din luna aprilie, insa abia acum au aparut informatii despre faptul ca a preluat operatiunile companiei. Nicoleta Schroeder si-a updatat si profilul de pe reteaua LinkedIn, unde apare acum ca manager general al Uber.

Compania Uber s-a lansat in Romania la inceputul acestui an, insa deocamdata functioneaza doar in Bucuresti. Uber detine o aplicatie prin intermediul careia sunt pusi in legatura clientii cu soferii care doresc sa imparta calatoria cu altcineva. Aparitia acestui gen de taximetrie vine ca o amenintare la adresa serviciului clasic de taximetrie, motiv pentru care Uber a si fost acuzata in unele tari ca gestioneaza de fapt un serviciu ilegal de taximetrie. Asta deoarece nu plateste aceleasi taxe ca si restul companiilor si nu respecta aceleasi standarde de transport privind siguranta pasagerilor.

In mai multe state, precum Franta, Spania si Marea Britanie, au avut loc proteste ale taximetristilor la adresa Uber, in vreme ce in mai multe orase mari din lume aplicatia a fost interzisa. Compania a fost data in judecata pe motiv ca nu respecta legislatia si in mai multe municipalitati din SUA, precum Portland, Los Angeles, Chicago, iar in Philadelphia autoritatile au interzis serviciul, anunta adevarul.ro. In Hong Kong, politia a arestat recent cativa soferi Uber, in cadrul unei operatiuni impotriva serviciilor ilegale de taxi, iar in Franta doi sefi ai companiei au fost arestati pentru conducerea unei afaceri ilegale de taximetrie.

Si in Romania au existat discutii, inclusiv in Parlament, despre legalitatea serviciului Uber, insa activitatea companiei nu a fost afectata.

Ziarul Financiar scrie ca Uber a ajuns cel mai valoros startup din lume, fiind evaluat la peste 50 de miliarde de dolari.

Foto: businessmagazin.ro

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: