Cum a premeditat Olguta Vasilescu „fraudele” din 26 mai. Nasul ei de cununie, campion la listele suplimentare. Ce urmareste PSD

analize

Coincidenta mai mult decat stranie in scenariul lansat de PSD privind „fraudarea” alegerilor din 26 mai. Unul dintre argumentele PSD il reprezinta existenta unui numar mare de „turisti” pe listele suplimentare in localitati fara obiective turistice. Insa o asemenea localitate este Isalnita, care este condusa chiar de nasul de cununie al Liei Olguta Vasilescu, Ovidiu Flori.

Principalul promotor al teoriei privind „fraudarea” alegerilor din 26 mai este vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu, care de altfel a devenit si presedinte al Comisiei parlamentare de anchetare a „fraudelor”. „Sa vedem de ce au simtit un milion de oameni din Romania sa faca turism in ziua votului in comune care nu aveau niciun fel de atractie turistica”, spunea Olguta Vasilescu in Parlament, pe 26 iunie, justificand necesitatea infiintarii comisiei.

Marti, Vasilescu i-a adus in comisie pe „politologul Ionut Apahideanu si matematicianul Dan Selaru care au prezentat si niste grafice din care reiese o prezenta foarte mare la vot pe liste suplimentare in localitati mici din tara care nu prezinta interes turistic”, anuntau agentiile de stiri.

„Turista” PSD: „Am venit sa votam la dumneavoastra. Mi-am facut datoria”

Insa toata aceasta situatie pare ca a fost premeditata chiar de PSD. In localitatea Isalnita, de langa Craiova, condusa de primarul PSD Ovidiu Flori, s-au inregistrat pe listele suplimentare, pe 26 mai, aproximativ o mie de alegatori. Unul dintre acestea s-a prezentat in fata primarului PSD spunand ca a venit sa-si „faca datoria”.

Iata ce relata Gazeta de Sud in data de 27 mai, sub titlul „Turism electoral la Craiova si Isalnita”.

„La Isalnita, comuna de langa Craiova, erau cozi imense la vot. Sute de persoane erau trecute pe listele suplimentare. ‘Aproximativ 200 de persoane pe listele suplimentare pentru europarlamentare si 70 pe listele suplimentare pentru referendum. Sunt din Dolj, Olt si Gorj cei care au fost pe liste suplimentare. Cu urna mobila, sunt 76 de persoane care nu se pot deplasa. Au buletine, au adeverinte de la medic ca nu pot fi deplasate’, a spus presedintele Sectiei nr. 381 din Isalnita.

Chiar in timp ce redactorii GdS se aflau la Isalnita, in curtea scolii unde au fost organizate sectiile de votare, o doamna cu o rochie imprimata cu multi trandafiri s-a adresat primarului din Isalnita, Ovidiu Flori, intinzandu-i mana intr-un salut cordial: ‘Buna ziua, domnule primar! Mi-am facut datoria! Am venit sa votam la dumneavoastra’. Tanara s-a prezentat spunandu-i primarului cum se numeste, dar nu a spus si din ce localitate venise”, scria Gazeta de Sud.

Prim urmare, „turistii” ajunsi la Isalnita, o localitate fara obiective turistice, erau veniti in principal din judetele controlate de aripa dura din PSD, lideri buni prieteni cu Lia Olguta Vasilescu: Paul Stanescu (Olt) si Mihai Weber (Gorj), acesta din urma fiind instalat in functie chiar de Liviu Dragnea.

Mai mult decat atat, Lia Olguta Vasilescu are o relatie speciala si foarte apropiata cu primarul din Isalnita, Ovidiu Flori. Acesta este nasul de cununie al cuplului Claudiu Manda-Lia Olguta Vasilescu, nunta celor doi avand loc de altfel chiar la Isalnita.


Primarul din Isalnita, alaturi de cuplul Lia Olguta Vasilescu-Claudiu Manda

Ce urmaresc de fapt PSD si Lia Olguta Vasilescu

Situatia de la Isalnita si actiunile ulterioare ale Liei Olguta Vasilescu arata ca scenariul „fraudarii” alegerilor din 26 mai a fost premeditat in perspectiva alegerilor prezidentiale, locale si parlamentare. Care ar fi scopul urmarit? Dupa ce comisia Liei Olguta Vasilescu va demonstra „fraudele”, PSD va initia apoi, acompaniat de televiziunile de partid, o campanie pentru preluarea controlului asupra tabletelor din sectiile de votare de catre o institutie „civila”.

Iata ce spunea aceeasi Lia Olguta Vasilescu in Parlament, pe 26 iunie, cand s-a dezbatut infiintarea comisiei de ancheta: „Avem ceva de ascuns? Are vreunul dintre partide ceva de ascuns? Daca nu, haideti sa raspundem tuturor intrebarilor lansate in spatiul public de oameni cu vederi de dreapta, nu de stanga. Hai sa vedem de ce acesti oameni ne spun ca sunt mii de sectii din Romania care nu se inchid pe cheie. Sa vedem de ce au simtit un milion de oameni din Romania sa faca turism in ziua votului in comune care nu aveau niciun fel de atractie turistica. Haideti sa vedem daca, intr-adevar, in multe sectii de vot a fost viciat acest proces. Pentru ca Guvernul, din punct de vedere administrativ, a organizat aceste alegeri, dar sa nu uitam ca la tableta a fost un serviciu militarizat si ca nu exista in nicio tara din lumea asta un serviciu secret sa opereze tabletele”.

Marti, dupa audierea in cadrul comisiei de ancheta, ministrul de Interne Carmen Dan a facut urmatorul pas in acest scenariul PSD privind preluarea controlului asupra tabletelor.

„Da, aprecierea mea asta ar fi, ca acest sistem n-ar trebui sa fie in competenta si responsabilitatea exclusiva a unui serviciu special. Daca ne dorim un proces electoral transparent, atat timp cat avem o autoritate independenta, cum este AEP, care ar putea sa preia si aceste prerogative. Eu cred ca s-ar elimina in felul acesta suspiciuni ca in procesul electoral ar putea fi imixtiuni”, a sustinut Carmen Dan.

Presedintele Autoritatii Electorale Permanente este numit de catre Parlament, controlat in acest moment de majoritatea PSD-ALDE. Actualul presedinte este Florin Mituletu-Buica, care a fost sustinut de PSD.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: