politica

Cum a pus-o la punct Nicusor Dan pe trimisa Antena 3, care il hartuia cu intrebari citite de pe telefon: „Ce sunt, oi, capre? Ce lipseste?” – Video

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a pus-o la punct pe trimisa Antena 3 la conferinta sa de presa care tinea sa il haituiasca cu intrebari care reflectau pozitia prefectului PSD Toni Grebla. Jurnalistul Mircea Marian afirma ca respectiva jurnalista a fost angajata la Antena 3 „cu ajutorul unei doamne din Voluntari”.

Nicusor Dan a organizat o conferinta de presa in care a acuzat ca prefectul PSD Toni Grebla vrea sa atace in instanta reglementari urbanistice legate de zona istorica a Capitalei. O astfel de masura ar favoriza dezvoltatorii imobiliari care vor putea construi in aceste zone, a acuzat ulterior si Clotilde Armand. Prefectul sustine insa ca nu exista astfel de PUZ-uri iar trimisa Antena 3 a tinut sa il hartuiasca pe primar cu intrebari in acest sens. Insa Nicusor Dan a pus-o la punct.

Antena 3: Raspundeti la intrebare, daca spuneti ca aceste documente nu exista, nu le aveti la dispozitie, de ce invocati PUZ-ul?

Nicusor Dan: Ce documente, doamna?

Antena 3: Cele sase care vi s-au cerut.

Nicusor Dan: Cele sase ce?

Antena 3: Documente care stau la baza acestui PUZ.

Nicusor Dan: Sase ce? Enumerati ce lipseste.

Antena 3: Ce spuneati mai devreme.

Nicusor Dan: Ce lipseste, doamna?

Antena 3: Deci nu vreti sa raspundeti la intrebarea aceasta.

Nicusor Dan: Spuneti-mi dvs. ce sunt cele sase, sunt oi, sunt capre, ce sunt? Ce lipseste?

Jurnalistul Mircea Marian a scris pe Facebook ca jurnalista de la Antena 3 a fost angajata la acest post cu „ajutorul unei alte doamne, din Voluntari”.

„Acele momente care te fac mandru ca esti membru al presei romane: ceea ce se aude sunt ‘intrebarile’ unei doamnei de la Antena 3 ‘CNN’ catre Nicusor Dan.
Doamna, absolventa a prestigioasei institutii Intact Media Academy, pare ca nu prea stie ce intreaba, dar suplineste prin repetarea formulei: ‘Deci nu vreti sa raspundeti!’. Inteleg ca, in timp ce ‘punea intrebari’ se uita pe telefon – nu ca am banui ca i se soptea din redactie.

Sigur, aceste ‘intrebari’ n-au nici o legatura cu barfele odioase ca dansa ar fi ajuns la A3 ‘CNN’ cu ajutorul unei alte doamne, din Voluntari. Eu nu cred asa ceva!

Anyway, pierdeti un minut ca sa vedeti cum pune Antena 3 ‘CNN’ ‘intrebari’.

PS: Asa ii faceau si lui Dragnea cand era la putere, n-aveau mila :)))”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

Primarul municipiului Bucuresti, Nicusor Dan, a declarat duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca prefectul Toni Grelba intentioneaza ca luni sa atace in instanta reglementarea de urbanism a intregii zone istorice a Capitalei.

Acest lucru ar insemna, a aratat edilul, ca timp de un an sau doi „nu vom mai avea reglementari de urbanism pe zona istorica a Municipiului Bucuresti”.

”Asta inseamna liber la blocuri intre case in centrul vechi din Bucuresti. Dispare regimul de protectie al zonelor istorice. Adica, de exemplu, investitorul care a construit blocuri in curtea vilei Filipescu din bulevardul Aviatorilor va putea sa vina la Primaria municipiului Bucuresti sa ceara intrarea in legalitate a acelor blocuri. Sau orice proprietar de cladire din zona istorica va putea sa vina la Primaria Capitalei si sa ceara demolarea acelei case, iar daca primarul refuza, va da in judecata si va spune ca acea casa nu este protejata de nimic”, a mai declarat primarul.

Nicusor Dan a afirmat ca prefectul Grebla i-a trimis o adresa datata 26 ianuarie, care a ajuns pe 1 februarie la Primarie, prin care cel din urma cerea toate documentele legate de sedinta Consiliului General din decembrie 2000, in care s-a aprobat PUZ zone construite protejate.

Potrivit edilului, aceasta documentatie „are undeva intre doi si trei metri cubi”.

Ulterior, a aratat Nicusor Dan, prefectul a revenit, transmitand ca daca nu ii vor fi date toate aceste acte pana pe 6 februarie, va ataca in instanta reglementarea PUZ zone construite protejate, iar motivatia ar fi fost „pentru ca exista exista suspiciuni in diverse medii”.

„Pentru ca exista suspiciuni in diverse medii, noi aruncam totul in aer, inclusiv conventii internationale la care Romania este parte”, a spus primarul general al Capitalei. El a adaugat ca a organizat conferinta de presa de duminica pentru ca „institutiile statului sa reactioneze si sa impiedice acest act de iresponsabilitate”.

„Eu spun ca nu exista niciun temei juridic pentru ca aceste acte sa fie atacate”, a mai subliniat primarul Nicusor Dan.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Steven Seagal a inaugurat la Moscova un centru de arte martiale pentru militarii rusi. Afacerile lui Seagal din Rusia

Steven Seagal continua sa isi arate sprijinul pentru Rusia, de data aceasta inaugurand un nou…

3 ore ago

Coreea de Sud: O zebra s-a plimbat nestingherita timp de trei ore pe strazile aglomerate din Seul

O zebra s-a plimbat ore in sir pe strazile aglomerate ale capitalei Coreei de Sud,…

8 ore ago

Israel: Politia calare si tunurile cu apa pentru a dispersa protestatarii in Tel Aviv si Haifa. Zeci de persoane au fost arestate

Zeci de demonstranti au fost arestati, joi, in Tel Aviv si Haifa, in timp ce…

8 ore ago

TikTok „nu este un agent al Chinei”: directorul executiv Shou Zi Chew apara aplicatia in timpul audierilor tensionate din Congresul SUA

Directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, s-a confruntat ore intregi cu intrebari dure din…

8 ore ago