Cum a vrut PSD sa fure anticipatele din 27 iunie din Dambovita. Procurorii au retinut un primar PSD si sase functionari. PSD acuza „politie politica”

politica

Primarul comunei dambovitene Cojasca, Gheorghe Victor (PSD), si sase functionari publici au fost retinuti pentru 24 de ore, in urma perchezitiilor efectuate marti la edil acasa si la o institutie publica, conform unor surse judiciare. Primarul a mutat fictiv 67 de votanti in comuna pentru a asigura ca PSD va avea cat mai multe voturi la alegerile anticipate din 27 iunie.

Primarul Gheorghe Victor si cei sase functionari publici (doua femei care lucreaza la Serviciul Public Comunitar de Evidenta Populatiei Cojasca si alte patru care lucreaza la primarie) au fost retinuti si dusi in arestul Politiei. Functionarii sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu in forma continuata, fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata, fals informatic in forma continuata si fals intelectual in forma continuata, iar edilul este acuzat de instigare si complicitate la infractiunile de mai sus.

Ancheta vizeaza eliberarea in fals de vize de resedinta. Vizele ar fi fost eliberate pentru persoane care nu au locuit niciodata in imobilele respective, iar proprietarii nu stiau ca la adresele lor au fost eliberate astfel de documente.

La Cojasca vor avea loc alegeri pentru consiliul local pe 27 iunie.

PSD Dambovita a reactionat violent, sustinand ca este o actiune de „politie politica”.

„In ceea ce priveste acuzatiile care i se aduc primarului Victor Gheorghe, PSD Dambovita nu comenteaza actiunile justitiei si nu se va pronunta atat timp cat ancheta este in desfasurare.

Pe de alta parte, trebuie remarcat faptul ca interventia de astazi coincide cu vizita pe care o va face, maine, in comuna Cojasca, presedintele PNL, Ludovic Orban. De asemenea, este cel putin curios faptul ca o astfel de actiune se desfasoara chiar in timpul campaniei electorale pentru alegerea consiliului local al comunei. Speram ca desfasurarea de forte de la Cojasca nu reprezinta o incercare de influentare a rezultatelor scrutinului de pe 27 iunie, iar descinderile au fost facute doar in spiritul si cu repectarea legii, fara ca politicul sa intervina in bunul mers al anchetei.

Pe de alta parte, nu vrem sa credem ca ceea ce s-a intamplat astazi la Cojasca este un act de intimidare pus la cale de PNL, iar ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a trimis fortele de ordine acasa la unul dintre cei mai gospodari primari ai PSD doar pentru ca reprezentantii social-democrati vor castiga alegerile pentru consiliul local din comuna. Oamenii din Cojasca stiu foarte bine ca localitatea lor a fost blocata iresponsabil timp de aproape un an de membrii PNL.

Nu in ultimul rand, PSD Dambovita nu este intimidat de astfel de actiuni. Vom castiga alegerile in Cojasca pentru ca oamenii au vazut ca PNL genereaza doar scandaluri politice, iar membrii acestui partid nu fac nimic pentru dezvoltarea localitatii”, se arata intr-un comunicat al PSD Dambovita.

Mai mult despre:

Comentarii: